Fiskfond fraiche recept

Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche

Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche

Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. Ner med fryst fisk och grönsaker i en ugnsform, vispa ihop crème fraiche med goda kryddor och slå över
Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vispa creme fraichen hårt tills den blir fast, detta tar ca 3-5 min med en elvisp. 1 dl creme fraiche. 2 msk koncentrerad fiskfond
Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp
Pasta med kallrökt lax

Pasta med kallrökt lax

Nån fiskfond hade vi inte heller, utan använde mig av grönsaksbuljong på burk i stället. Kanhända att jag rörde ner lite crème fraiche och mjöl för att få tjockare konsistens eftersom det bara fanns matlagningsgrädde här hemma
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

fiskfond. Koka upp grädde, creme fraiche och vatten. 5 dl creme fraiche. Sätt ugnen på 200 gr. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor
Lax med kräftstjärtar!

Lax med kräftstjärtar!

1 dl creme fraiche. 2 msk fiskfond. 1 dl creme fraiche. 2 msk fiskfond. En väldigt enkel och god laxrätt. Mat som sköter sig själv i ugnen står som alltid högt i kurs här hemma
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Blanda i creme fraiche, mjukost och sparris. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra
Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinsås

Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinsås

Blanda fiskfond i vinet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. 1 dl vitt mtl vin (har du annat vin så kan du minska mängden lite)1 msk fiskfond2 dl creme fraicheen stor klick smörKlippt gräslökSmaka av med örtsalt och vitpepparGör så här
Fiskgratäng med lax och spenat

Fiskgratäng med lax och spenat

Koka ihop lättcrème fraiche, fiskfond och citronjuice. 2 dl lätt crème fraiche. 2 tsk flytande fiskfond. Sätt ugnen på 225°C
Louise johanssons sandefjordsgryta

Louise johanssons sandefjordsgryta

Ingredienser Sandefjordsgryta 500 gram fisk , blandad 0,5 st purjolök(ar) 250 gram sockerärtor , tinade 2 dl vitt vin 2 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk fiskfond 1 salt 1 cayennepeppar 1 burk(ar) kräftstjärtar 1 dl dill 0,5 st Citron , saft Köp receptet Näringsvärde Kcal
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. 5 dl Creme Fraiche Naturell. 2 msk Fiskfond Buljong
Spätta i lergryta

Spätta i lergryta

Blanda crème fraiche, fiskfond och nästan all gräddfil i en bunke. 2 dl crème fraiche. 2 msk koncentrerad fiskfond
GI - Lax med vitlökssås

GI - Lax med vitlökssås

Blanda samman creme fraiche, vitlöksost, fiskfond, pressad vitlöksklyfta och spansk peppar, värm på svag värme i kastrull