Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. Ner med fryst fisk och grönsaker i en ugnsform, vispa ihop crème fraiche med goda kryddor och slå över
2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vispa creme fraichen hårt tills den blir fast, detta tar ca 3-5 min med en elvisp. 1 dl creme fraiche. 2 msk koncentrerad fiskfond
Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp
Nån fiskfond hade vi inte heller, utan använde mig av grönsaksbuljong på burk i stället. Kanhända att jag rörde ner lite crème fraiche och mjöl för att få tjockare konsistens eftersom det bara fanns matlagningsgrädde här hemma
1 dl creme fraiche. 2 msk fiskfond. 1 dl creme fraiche. 2 msk fiskfond. En väldigt enkel och god laxrätt. Mat som sköter sig själv i ugnen står som alltid högt i kurs här hemma
Blanda fiskfond i vinet. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp. 1 dl vitt mtl vin (har du annat vin så kan du minska mängden lite)1 msk fiskfond2 dl creme fraicheen stor klick smörKlippt gräslökSmaka av med örtsalt och vitpepparGör så här