Sedan slog jag på fiskfond samt musselfonden. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Smaka av med fiskfond, citronskal, citronsaft, salt och peppar. Halvtina fiskfilén så att fiskblocket kna delas i 2 - 3 rejäla bitar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem i 8 - 10 minuter tills fiskköttet har blivivt vitt rakt igenom. 400 g blockfryst fiskfilé. 1 msk fiskfond
5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Skär fisken i bitar och lägg i grytan. 2 msk koncentrerad skaldjursfond eller hummerfond eller ersätt vattnet med hemkokt skaldjur-, hummer- eller fiskfond. 200 g vit fiskfilé
Marinera fisken 1-3 timmar beroende på storlek. Grilla till ca 56 grader så att fisken inte blir överstekt och torr. 1 kg fisk, valfri. 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond