Fiskfond dragon recept

Dragon o zuccinilax med broccoliris

Dragon o zuccinilax med broccoliris

I stekpannan häller du i fond,vatten ,CF, salt, peppar o dragon. För 4 pers1 stor zuccini1 gullök500 g färsklax3 msk konc fiskfond + 2 dl vatten3 dl CFSalt ,peppar o dragonRis till 4 pers200 g broccoliSaltLägg laxen i en ugnsform , salta ,peppra o dragona
Enkel fiskgryta med sparris och dragon

Enkel fiskgryta med sparris och dragon

Koka upp creme fraiche, vatten, fiskfond och dragon i en gryta. 2 msk fiskfond. 2 tsk torkad dragon. 2 msk fiskfond. 2 tsk torkad dragon
Fiskgryta med grön sparris och dragon

Fiskgryta med grön sparris och dragon

Koka upp crème fraiche, fiskfond, vin och dragon i en gryta. 1 msk fiskfond. 1 tsk torkad dragon. 1 msk fiskfond. 1 tsk torkad dragon
Pasta, rökt lax & ärtor

Pasta, rökt lax & ärtor

ca 1/2 – 1 msk fiskfond på flaska. 1/2 tsk torkad dragon. 1 msk fiskfond på flaska. 1/2 tsk torkad dragon. En otroligt enkel och lättlagad pastarätt som blir smakrik och god
Pasta med krämig dragonsås

Pasta med krämig dragonsås

Koka upp fiskfonden i en kastrull och tillsätt crème fraîchen. Plocka dragon och finhacka hälften. Blandade den hackade dragonen med den kokta pastan och såsen
Fiskgryta med örter och potatis

Fiskgryta med örter och potatis

Tillsätt crème fraiche, fiskfond, vatten och dragon. 1 tsk torkad dragon. 1 tsk koncentrerad fiskfond. 1 tsk torkad dragon. 1 tsk koncentrerad fiskfond
Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Handvispad Hollandaise – liten såsskola

Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Om det hade varit en festvariant hade jag köpt fin fiskfond på hallen och satsat på några lyxiga skaldjur, men nu ville jag laga den bästa vardagsvarianten på sådant som fanns hemma eller lättåtkomligt på den vanliga mataffären
Andra middagen med "Så gott som klart" - Rimmad torsk med dragonsenapssås

Andra middagen med "Så gott som klart" - Rimmad torsk med dragonsenapssås

fiskfond, lök, vitt vin, dragon, grädde, mjölk, senap, vinäger, maizena. Det som jag skulle göra var att värma den färdiga dragonsenapssåsen i en kastrull, hälla den över fisken och in i ugnen, till detta skulle det kokas vildris och servera det hela med syrade rödbetor och äpple
Nostalgi - Fisk med mandel

Nostalgi - Fisk med mandel

grönsaksfond (de färdiga fiskfonderna är inte goda. persilja, dill och lite dragon. grönsaksfond (de färdiga fiskfonderna är inte goda

Kramiga räkor

buljong eller fiskfond. Smaksättningen är just det vita vinet, schalottenlök och dragon tillsammans med en knivsudd cayennepeppar
Ugnsbakad laxfjäril med dragon-vvs och rökta räkor

Ugnsbakad laxfjäril med dragon-vvs och rökta räkor

600g Laxfilé, skuren i 3st laxfjärilar3msk OlivoljaHavssaltDragonsås. 3msk Smör1st Schalottenlök3dl Vitt vin2dl Fiskbuljong2dl Grädde2msk Dragon, torkad och fint mortladSalt & vitpeppar från kvarnEv. Tillsätt fiskfonden och grädden, låt reducera till 2/3-delar. Mortla dragonen och tillsätt, låt såsen småsjuda ca 15min. 2msk Dragon
Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås

Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås

Blanda fiskfond, vin och dragon i en kastrull. fiskfond, efter smak. färsk dragon, efter smak. Mesostsås fiskfond, efter smak 0,5 dl vitt vin färsk dragon, efter smak 1,5 msk messmör 2,5 msk vetemjöl 5 dl mjölk
Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

4 4 bitar MSC-märkt torskryggfilé (à 125 g) 1 tsk salt 1/2 msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 75 g smör 1/2 pressad vitlöksklyfta 1/2 tsk torkad dragon 3 dl rivet vitt bröd (utan kant) 2 dl hackad persilja 1 1/2 dl riven gruyère färsk dragon till servering Räk- och sparrissås 1 burk vit sparris (à 180 g) 1/2 msk konc fiskfond 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 msk majsstärkelse 1 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 200 g skalade räkor 1 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan
Torsk på grönsaksbädd

Torsk på grönsaksbädd

Blanda grädde, mellangrädde, dijonsenap, fiskfond och äggulan i en bunke. Salta, peppra och strö över den torkade dragonen