I stekpannan häller du i fond,vatten ,CF, salt, peppar o dragon. För 4 pers1 stor zuccini1 gullök500 g färsklax3 msk konc fiskfond + 2 dl vatten3 dl CFSalt ,peppar o dragonRis till 4 pers200 g broccoliSaltLägg laxen i en ugnsform , salta ,peppra o dragona
ca 1/2 – 1 msk fiskfond på flaska. 1/2 tsk torkad dragon. 1 msk fiskfond på flaska. 1/2 tsk torkad dragon. En otroligt enkel och lättlagad pastarätt som blir smakrik och god
Koka upp fiskfonden i en kastrull och tillsätt crème fraîchen. Plocka dragon och finhacka hälften. Blandade den hackade dragonen med den kokta pastan och såsen
Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Om det hade varit en festvariant hade jag köpt fin fiskfond på hallen och satsat på några lyxiga skaldjur, men nu ville jag laga den bästa vardagsvarianten på sådant som fanns hemma eller lättåtkomligt på den vanliga mataffären
fiskfond, lök, vitt vin, dragon, grädde, mjölk, senap, vinäger, maizena. Det som jag skulle göra var att värma den färdiga dragonsenapssåsen i en kastrull, hälla den över fisken och in i ugnen, till detta skulle det kokas vildris och servera det hela med syrade rödbetor och äpple