Häll på citronsaft, fiskfond och koka ner till ca halva mängden återstår. Smörstekt regnbågsfilé med sås på färsk basilika och citron samt pommes duchesse
Smaka av om det kanske behövs lite mer vitlökssalt, och strö slutligen över hackad basilika. 2 msk hackad fryst basilika - behändigt med färdighackad från frysdisken. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, saffran, fiskfond och citronsaft och låt småkoka under lock ca 5 minuter. 2 msk hackad fryst basilika - behändigt med färdighackad från frysdisken
400g Stora vita bönor, (bianchi di spagna)1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, mosade1/2st Orange paprika, grovt hackad1msk Rosmarin, mortlad1msk Tomatpuré1dl Vitt vin400g Krossade tomater med chili1msk Fiskfond, koncentrerad från flytande1msk Strösocker1msk Balsamicovinäger1msk Limesaft1msk Pepprig olivolja1dl Haricotes vertes, skuren i ca 1cm bitarSalt & peppar från kvarnVästerbotten/basilikacreme. 1st Kruka basilikablad4msk Olivolja2dl Grekisk yoghurt1dl Västerbottenost, riven2krm ChilipepparSalt & peppar från kvarnSåhär kan man göra. Börja med basilikacremen, i en mixer, blanda basilikan och oljan, mixa ganska slät, tillsätt därefter alla andra ingredienser, häll upp i en skål och ställ kallt så allt tjocknar, tar ca 1h i kylen
fiskfond. Om så önskas, kan såsen smaksättas med färsk basilika som mixas i samtidigt med smöret. Koka ihop vin, fiskfond och grädde tills cirka 4 dl återstår
1 tsk basilika. 2½ msk fiskfond. Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar
färska örtkryddor (timjan, basilika, dill). 5 dl skaldjursfond eller fiskfond. Tillsätt vin, grädde, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10
Blanda grädde, aceto balsamico och fiskfond i en tjockbottnad kastrull. Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra