Fiskfond basilika recept

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost.

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost.

500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 2,5 dl grädde 2 msk fiskfond 1 dl. 2 msk fiskfond

Laxfärserad Rödtunga

hacka lite lök som fräses upp med smör häll på vitt torrt vin  koka ihop med grädde och god fiskfond
Lättlagad torskgryta med saffran och tomat - gluten och mjölkfri

Lättlagad torskgryta med saffran och tomat - gluten och mjölkfri

Smaka av om det kanske behövs lite mer vitlökssalt, och strö slutligen över hackad basilika. 2 msk hackad fryst basilika - behändigt med färdighackad från frysdisken. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, saffran, fiskfond och citronsaft och låt småkoka under lock ca 5 minuter. 2 msk hackad fryst basilika - behändigt med färdighackad från frysdisken
Örtbakad torskfilé i ugn

Örtbakad torskfilé i ugn

Rör ut fiskfonden i grädden och blanda i örter, rivet citronskal och crème fraiche. 2 tsk hackad basilika (fryst fungerar bra). 2 msk koncentrerad fiskfond. 2 tsk hackad basilika (fryst fungerar bra). 2 msk koncentrerad fiskfond
Grillad Marulk med tomatiserade rosmarinbönor och Västerbottenost/basilikacreme

Grillad Marulk med tomatiserade rosmarinbönor och Västerbottenost/basilikacreme

400g Stora vita bönor, (bianchi di spagna)1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, mosade1/2st Orange paprika, grovt hackad1msk Rosmarin, mortlad1msk Tomatpuré1dl Vitt vin400g Krossade tomater med chili1msk Fiskfond, koncentrerad från flytande1msk Strösocker1msk Balsamicovinäger1msk Limesaft1msk Pepprig olivolja1dl Haricotes vertes, skuren i ca 1cm bitarSalt & peppar från kvarnVästerbotten/basilikacreme. 1st Kruka basilikablad4msk Olivolja2dl Grekisk yoghurt1dl Västerbottenost, riven2krm ChilipepparSalt & peppar från kvarnSåhär kan man göra. Börja med basilikacremen, i en mixer, blanda basilikan och oljan, mixa ganska slät, tillsätt därefter alla andra ingredienser, häll upp i en skål och ställ kallt så allt tjocknar, tar ca 1h i kylen
Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

1 tsk basilika. 2½ msk fiskfond. Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

färska örtkryddor (timjan, basilika, dill). 5 dl skaldjursfond eller fiskfond. Tillsätt vin, grädde, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10
Pasta, rökt lax & ärtor

Pasta, rökt lax & ärtor

ca 1/2 – 1 msk fiskfond på flaska. 1/4 tsk herbes de Provence (kryddblandning med timjan, basilika, rosmarin etc). 1 msk fiskfond på flaska
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 370 gram torskfilé , Köp havsvänlig torsk, eller sejfiléer 300 gram laxfilé(er) 150 gram skalade räkor 1 st purjolök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl vatten 2,5 dl vitt matlagningsvin 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraiche 1 paket saffran 1 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk timjan 1 tsk basilika 0 odefinierad olivolja 3 msk fiskfond , ca
Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika). 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Torsk i krämig basilikasås

Torsk i krämig basilikasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 1 klyfta(or) vitlök 2 msk smör 3 dl vispgrädde 1,5 msk fiskfond 1 krm salt 1 krm svartpeppar 500 gram torskfilé , färsk 0,5 kruka(or) basilika 60 gram salladslök(ar) Tillbehör 3 dl basmatiris 300 gram morötter 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal