Fiskfond apelsin recept

Fiskgryta med tomat och fänkål

Fiskgryta med tomat och fänkål

Häll i vin, grädde och apelsinsaft. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar. 1 apelsin, saften. 3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar 1 apelsin, saften
Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax

Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax

Tillsätt fiskfond och grädde. Tillsätt rivet apelsinskal och. kläm i apelsinsaft. 0,5 apelsin. 8 dl utblandad fiskfond. Snabblagad fisksoppa 2 bitar fryst lax 1 kuvert saffran 1 grön chili 2 morot 0,5 apelsin 0,5 fänkål 0,5 purjolök 2 potatis 8 dl utblandad fiskfond 1 vitlöksklyfta 1 lagerblad 3 dl grädde 3 dl vitt vin 1 kruka färsk persilja
Västerbottenostgratinerad rödtunga

Västerbottenostgratinerad rödtunga

Häll i fiskfond och vin och koka ner tills hälften återstår. Torr och fruktig, inslag av gula päron, hasselnötter, brynt smör, apelsin och vanilj
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Smaka av med apelsinsaft och skal och strö över timjan. 1 ½ dl fiskfond eller 1 ½ fiskbuljongtärning. 1 apelsin
Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar, fond och apelsinzest. 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. 1 msk apelsin, skal rivet
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Smaka av med pressad apelsinsaft och skal. 5 dl fiskfond. 1 st apelsin. Fräs lök, vitlök, fänkål, morot, potatis och saffran med smör i en gryta några minuter utan att det tar färg
Fiskgryta med apelsinsmak

Fiskgryta med apelsinsmak

I Menton får man fisksoppa med en lätt apelsinsmak. saft och rivet skal av ½ apelsin. Smaka av med salt, peppar och apelsinsaft

Nu är köket klart…åtminstone nästan..

Till efterrätt så här års är det underbart med apelsiner. Jag brukar skala apelsinerna med kniv så att det vita går bort och sedan skära apelsinerna i runda skivor
Medan ni väntar.

Medan ni väntar.

½ apelsin, pressad saft. ½ apelsin, pressad saft. 1½ msk hummerfond eller fiskfond. Tillsätt tomaterna, vatten, fond, apelsinsaft, timjan och rosmarin och låt allt puttra ca 20-30 minuter lite beroende på hur stora bitar du delat potatisen och morötterna i. 1½ msk hummerfond eller fiskfond. Tillsätt tomaterna, vatten, fond, apelsinsaft, timjan och rosmarin och låt allt puttra ca 20-30 minuter lite beroende på hur stora bitar du delat potatisen och morötterna i
fisksoppa i snöstormen

fisksoppa i snöstormen

Smaka av soppan med apelsinsaft, ev mer salt och peppar och toppa till sist med färska örter. 2 fiskbuljongtärningar eller fiskfond. smaka av med apelsinsaft (ca 1/2 apelsin) och färska örter (timjan gärna). 2 fiskbuljongtärningar eller fiskfond. smaka av med apelsinsaft (ca 1/2 apelsin) och färska örter (timjan gärna)