Fiskfond ägg recept

Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

Kokt torskrygg med hackat ägg, skirat smör och pepparrot

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 600 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 l vatten 3 msk fiskfond 1 ark aluminiumfolie Tillbehör 700 gram potatis(ar) 1 krm salt 2 st ägg 100 gram 100 gram pepparrot 150 gram sockerärtor 200 gram frysta gröna ärtor Köp receptet Näringsvärde Kcal
Matjessill med kokt ägg, rödlök och dill

Matjessill med kokt ägg, rödlök och dill

fiskfond eller till att grava lax mm. Lägg upp en filé på varsin tallrik som gärna får vara lite djup. Blanda ägg, rödlök och dill, smaka av med salt och nymalen vitpeppar, fördela blandningen på matjessillen
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

fiskfond. Blanda och lägg i smord ugnsform. Lägg eventuellt över folie. Koka äggen hårdkokt, skala och skär kors och tvärs med äggdelare
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Mät upp mjölet och lägg det på ett bakbord/skärbräda. Gör en grop i mitten och fyll det med äggen. När du har ett ark som är bladtunnt, skär ut runda bitar ifrån det och lägg dem på en mjölad plåt

Laxfärserad Rödtunga

hacka lite lök som fräses upp med smör häll på vitt torrt vin  koka ihop med grädde och god fiskfond
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Ugnsbakad torskrygg med äggsås

Ugnsbakad torskrygg med äggsås

fiskfond. Torskrygg i ugn med äggsås och kokt broccoli (eller potatis). fiskfond. Lägg fisken i ett lager i en ugnsform (eller flera om du har mycket fisk)
Fiskgratäng med vitvinsås

Fiskgratäng med vitvinsås

Lägg torsken i mitten av en ugnssäker form och salta. Blanda ner ägg, 0,5 dl grädde och parmesan tillsammans med den pressade potatisen. 2 ägg. 2 msk fiskfond
Lax- och kräftfylld rödspättafilé

Lax- och kräftfylld rödspättafilé

6 1 kg potatis 400 g laxfilè (utan skinn och ben) 1 tsk salt 1 ägg 2 dl vispgrädde 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g) 1 1/2 krm kajennpeppar 16 rödspättafiléer 2 dl vitt vin eller vatten 1 purjolök 200 g färska sockerärtor 1 msk olivolja peppar Sås 2 dl vatten 2 msk konc fiskfond 2 dl lätt crème fraiche 1 dl hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Hälleflundra med pepparrot och gräslökssmörsås

Hälleflundra med pepparrot och gräslökssmörsås

Servera med räkor och hackat ägg. Fräs 1 schalottenlök i smör, tillsätt en skvätt matlagningsvin, fiskfond, lite vatten. 1 schalottenlök i smör, tillsätt en skvätt matlagningsvin, fiskfond, lite vatten
Laxsoppa med broccoli, saffran och aioli

Laxsoppa med broccoli, saffran och aioli

Har egentligen massor att göra i trädgården inför vårens utmaningar (berättar om det i ett senare inlägg) men börjar dagen med lite bloggande istället, det var längesedan sist
Inkokt lax

Inkokt lax

Värm fiskfonden och låt det urkramade gelatinbladet smälta. Lägg den råa äggulan och det kokta ägget i en bunke tillsammans med senap
Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

Peruansk räksoppa "Chupe de camarones"

4 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 125 g salladslök 2 msk rapsolja 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner) 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner) 1 msk tomatpuré 3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet 2 dl vispgrädde 2 tsk torkad oregano 2 dl frysta, tinade gröna ärter 200 g skalade räkor 4 pocherade eller löskokta ägg salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rödspätta med citronsås

Rödspätta med citronsås

½ msk koncentrerad fiskfond. mjöl, ägg och ströbröd eller panko till dubbelpanering. Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond
Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Duchessepotatis 800 gram mjölig potatis 1 krm salt 50 gram Mat & Bak smör 2 st ägg 0,75 tsk salt Fisk 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar Dillsås 3 msk Mat & Bak smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk fiskfond 0,75 kruka(or) färsk dill 0,75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st citron(er) Topping 170 gram räkor i lake 0,25 kruka(or) färsk dill Sallad 0,5 st gurka 65 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal