Fiskfat recept

Nilssons kalla fiskfat

Nilssons kalla fiskfat

Lägg ut spättafiléerna på arbetsbordet. Strö över salt och ringla över pressad citronsaft. Strö över dillen och rulla samman fisken
San Pedros fiskfat

San Pedros fiskfat

Skär fisken i tärningar. Strö över salt. Pressa citronsaft över fisktärningarna. Skala lökarna och finhacka dem
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Ta fiskfatet ur ugnen. Sätt på ugnen. Skölj de färska fiskfiléerna eller skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Ta fiskfatet ur ugnen. Sätt på ugnen. Skölj de färska fiskfiléerna eller skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor

Lax chablis eller ”svärmors kryddiga lax”

Sätt in fiskfatet i ugnen i 250 grader cirka 5 minuter.  . Ja jösses amalia, nu är det faktiskt snart midsommarafton
Somrig fisk på grönsaksbädd

Somrig fisk på grönsaksbädd

Strö gärna lite pepparrot och gräslök över det färdiga fiskfatet. Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela de stora i halvor
Torskrygg i ugn  med cocktailtomater

Torskrygg i ugn med cocktailtomater

Ta ut fiskfatet och fördela tomaterna runtom fisken. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en oljad långpanna och krydda den runtom med smulat flingsalt

We LOVE Croatia!!

Jag & Markus delade ett fiskfat för 2. I lördags kom vi hem från våran underbara semester i Kroatien. En härlig vecka tillsammans med 2 andra familjer
Nilssons kalla fiskfat

Nilssons kalla fiskfat

Ugn. 250 grader. Lägg ut spättafiléerna på arbetsbordet. Strö över salt och ringla över pressad citronsaft
Siken, skärgårdens pärla.

Siken, skärgårdens pärla.

Häll nu i stekpanna vitvin och låt det reduceras, tillsätt 2 dl avden egna fiskfonden och låt det koka ihop ytterligare, salta ochpeppra samt smaka av, till sist monterar du i 1 msk smör ochhäller en del av såsen på fiskfatet över rotsakerna, resten läggerdu i en såsskål

JAPAN, Dag 10 / Le dixième jour au Japon / The tenth day in Japan

Titta bara på det vackra fiskfatet, vilken variation. Till TokyoÀ TokyoTo TokyoDags att lämna Kamakura och åka vidare till Tokyo men dagen är den klaraste sen vi kom till Japan så vi måste bara ta oss en sista titt av det ståtliga berget Fuji på morgonen

Krabb- eller musselgratinerad fisk

Späd med spadet som bildas på fiskfatet och spadet från skaldjuren. KRABB- ELLER MUSSELGRATINERAD FISK4 portionerCa 500 g färsk fiskfilé, t exrödspätta eller koljaeller 1 pkt djupfryst fiskfiléca 1 tsk salt1 krm vit- eller svartpepparGratängsås

JAPAN, Dag 10 / Le dixième jour au Japon / The tenth day in Japan

Titta bara på det vackra fiskfatet, vilken variation. Till Tokyo. À Tokyo. To Tokyo. Dags att lämna Kamakura och åka vidare till Tokyo men dagen är den klaraste sen vi kom till Japan så vi måste bara ta oss en sista titt av det ståtliga berget Fuji på morgonen

Kallt fiskfat

Lägg den rensade fisken i ett fat med höga kanter. Vispa grädden, blanda ner resten och rör om. smaka av

Kalla fiskfatet

Koka torsken och låt den kallna i sitt spad. Skala räkorna och skär ungefär hälften i små bitar. Blanda majonäs, chilisås och gräddfil och rör ner chilipulver och kryddorna

Enkelt fiskfat med dill

Börja med att skala potatisen, dela den i tärningar och förkoka i cirka 5 minuter. Skär fiskblocket i bitar, lägg i ugnsfast form

Kallt fiskfat

Låt fiskfatet stå svalt och dra, gärna över natten. Koka fisken. Låt den kallna i spadet. Lägg fisken i en form

Fiskfat med sparris

Lägg sparrisen i kokande vatten med salt och socker. Låt den sjuda mjuk på låg värme, cirka 2 minuter. Sardiner får vi sällan färska här