Men lite av torsken och laxen sparade jag undan för att göra den här fiskfärsen. 400 g fiskfilé (200 g torsk & 200 g lax). till 4 portioner 400 g fiskfilé (200 g torsk & 200 g lax)
Men ett tips är att fråga din fiskhandlare om de har fiskavskär att sälja såsom slag och fisktails, de kan man ofta få till ett bättre pris än att köpa hela filéer av fisk och passar utmärkt för fiskfärsbiffar
Vi har gått och varit sugna ett bra tag på Flygande Jakob (recept finns här) men så även lax så vi tänkte att om vi slår ihop de båda så borde det ju bli bra
Laxfärsbiffar med remouladesås a´la DanielaVart sugen på fiskfärsbiffar (barndomsminnen från skolan. 1 kg laxfile1 gul lök2 dl vispgrädde3 ägg1 kruka dilllemondill krydda (lchf butiken) (citronpeppar går säkert lika bra)1,5-2 tsk saltsvartpepparSkär laxen i mindre kuber och lägg i en bytta, mixa sedan laxen (jag använde stavmixer) det är lite pyssligt men ju finare mixat desto bättre biffar. 1 kg laxfile
300 g laxfilé. Skär de båda fisksorterna i tärningar. Finhacka i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt äggen, mjölet och grädden och kör till en slät färs
Fast det var ju inte fiskbullar, det var fiskfärsbiffar. 1,5-2 portioner1 tsk ströbröd2 tsk mjölk30 g riven ost200 g valfri fisk, jag hade pangasiusfilé o lax½ ägg (eller 1 litet)3 msk finhackad färsk dill (el 2 tsk torkad)ev 0,5 dl hackad gräslök (det var det inte i på camp)vitlökspulver (½ tsk ungefär)svartpepparsaltFinhacka fisken och blanda med allt det övriga, snåla inte med salt o peppar