Fiskfärs kolja recept

Fiskburgare

Fiskburgare

xantangummi, men då bör man finmala fiskfärsen och inte ta för mycket purjolök/vårlök annars håller de inte så bra ihop
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Blanda lökfräs, fiskfärs, fläskfärs, salt, vitpeppar, ägg, grädde och potatismjöl till en slät smet. Blanda lökfräs, fiskfärs, fläskfärs, salt, vitpeppar, ägg, grädde och potatismjöl till en slät smet
Fiskburgare med romsås

Fiskburgare med romsås

1 kg fiskfärs (500 gr kolja, 250 gr lax och resten torsk). 1 kg fiskfärs (500 gr kolja, 250 gr lax och resten torsk)
Havswallenbergare med krämig spenat

Havswallenbergare med krämig spenat

Om du ska göra wallenbergare eller fiskfärsbiffar på vitfisk så lämpar sig Kolja och Kummel bäst, torsk kan lätt göra att du får gryniga fiskfärsbiffar
Havets Wallenbergare

Havets Wallenbergare

Mixa till en slät fiskfärs. 400 g skinn- och benfri fisk (lax och någon vitfisk t ex torsk, kummel, kolja)

Fiskfärs

400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller abborre. 1.  Skär fisken i mindre bitar

Fiskfärs i ugn

Lägg fiskfärsen i formen. Grädda fiskfärsen i vattenbad i ugnen ca 1 timme. 400 g fiskfilé t ex kolja eller sej

Fiskfärs med räksås

Servera fiskfärsen varm med räksås och pressad potatis och en grönsallad. 566 kcal/port med potatis (100g potatis 76 kcal) 4 portioner 500 g fiskfilé (torsk eller kolja) går bra med lika stor mängd fiskfärs 2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1/2 krm riven muskotnöt 3 msk smör 3 dl mildas mat extra 4% 2 dl mellanmjölk 2 äggulor 1 msk potatismjöl 1 msk vetemjöl 2 äggvitor Räksås

Fiskfärs med citronsky

Smörj formen med matfett och bred ut fiskfärsen i den.  Grädda fiskfärsen i ett vattenbad i ugnen, ca 1 timme. 400 g fiskfilé, t ex kolja eller sej

Fiskfärs i form

600 g kolja el kummel. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Smörj formen noga. Grädda i 200° i vattenbad, c

Enkel fiskfärs

Tillagningstiden varierar beroende på hur du väljer att tillaga fiskfärsen. 400 g färsk eller fryst torsk eller sej eller kolja

Fiskfärs i mikron

275 g fiskfilé av t ex kolja, abborre, gös, gädda, lax. 1.  Mixa fiskfiléerna med salt, peppar, potatismjöl, ägg och gräslök i matberedaren med kniven monterad

Fiskpaté med räkor

Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt

Fiskpaté med räkor

 Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt

Fiskburgare i pitabröd

Hacka kallrökt lax och blanda med fiskfärsen, potatismjöl, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar i en bunke. 500 g färs av kolja

Frasiga fiskbiffar

Blanda fiskfärsen med ägg och mjöl i en skål. kolja eller torsk. Använd drygt 1 msk fiskfärs till varje biff