Fiskburgare på kolja recept

Fiskburgare

Fiskburgare

Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda gammal fisk och inte så goda. Om man får tag färsk fisk är det därför godare att göra egna
Fiskburgare med romsås

Fiskburgare med romsås

Jag bjöd några vänner detta och det tyckte att burgarna var otroligt goda och smakrika. Dessa fiskburgare har jag malt färsen själv med hjälp av min nya OBH Nordica Hercules Kitchen Machine köttkvarn genom Buzzador

Thai fishburgers

Maria kom hit och vi gjorde fiskburgare, egna bröd, samt kokostoppar till mormors kalas lördag. Enda sen i söndags så har jag velat göra fiskburgare så igår slog jag slag i saken

Fiskburgare med dillkräm & äppelsallad

Stek fiskbiffarna båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Eller sänk värmen i pannan och låt biffarna bli klara eftervärmen

Fiskburgare med örtyoghurt

Forma 8 små, eller 4 stora burgare av smeten och stek medium värme 3-5 minuter var sida. 250 gram torsk, sej eller kolja
Fiskhamburgare

Fiskhamburgare

Forma smeten till fyra burgare, vänd dem i ströbröd och stek i smör ca 5 minuter varje sida. Skär fisken i små bitar
Bohusburgare med västkustsås

Bohusburgare med västkustsås

t ex kolja. Forma till 4-6 platta biffar och stek dem vackert bruna, 4-6 minuter per sida medelsvag värme

Barnmat

Barnen åt som en fiskburgare, och pärona ihop med en sesamdressad sallad. Våra barn är som jag nämnt väldigt kräsna, men aptiten beror mer humör och dagsform än vad det är som serveras

Fiskburgare på kolja och räkor

Ta upp dem ur stekpannan och låt dem rinna av hushållspapper, om det behövs. Pochera koljan med lagerblad, pepparkorn i 10 minuter i så pass mycket vatten att det täcker fisken. Forma smeten till 4 fiskburgare. Stek dem i 1 msk olja i 8-10 minuter var sida till de är gyllenbruna. 375 g kolja

Wallenbergare på fisk med potatismos

Forma fiskburgare av smeten och vänd dem i ströbrödet. kolja eller torsk. Häll ströbrödet en tallrik. Smält smöret i en stekpanna och stek burgarna tre-fyra minuter varje sida

Fiskburgare i pitabröd

Skär rödlök och tomater i tunna skivor och lägg upp ett fat. Smält smör i en stekpanna och stek fiskburgarna i två omgångar medelvärme i 2-3 minuter/sida. 500 g färs av kolja

Fiskburgare med fänkålstzatziki

Lägg en fiskburgare och toppa med rädisor, gräslök och lite strimlat citronskal. Riv fänkålen den grova sidan ett rivjärn

Fiskburgare

Varva alla ingredienser till burgarna brödet, ringla över chilidressingen. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek svag värme, ca 2 minuter per sida. 500 vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja

Fiskburgare med kikärtsgryta

Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek svag värme, ca 2 minuter per sida. 500 g vit fiskfilé t ex sej, torsk eller kolja. 400 g kikärter burk

Fiskburgare med kaprisdressing

Servera med limeklyfta att pressa över fiskburgaren. Mixa fisken högsta hastighet i cirka 15 sekunder i matberedaren med kniven monterad.  Forma burgare och stek i matfett medelvärme, ca 3 minuter per sida. 250 g fiskfilé, t ex kolja och lax