Fiskbuljong cognac recept

Leif Mannerströms räksoppa

Leif Mannerströms räksoppa

Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong
Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa

ev lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. ev lite cognac. 6 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning)
Go`soppa med räkor

Go`soppa med räkor

en slatt cognac. cognac. en slatt cognac. 6 dl fiskbuljong (från tärning). Tillsätt fiskbuljongen, vinet och låt det hela sjuda ca 10 minuter. 6 dl fiskbuljong (från tärning)
Leif Mannerströms räksoppa | Recept från Köket.se

Leif Mannerströms räksoppa | Recept från Köket.se

Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. ev lite cognac. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning). 600 g färska räkor med skal 1 gul lök, finhackad 2 msk olivolja ca 50 g färsk fänkål, skuren i små tärningar 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar 1 knippe dill, finskuren, till garnering
Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Tillsätt fiskbuljongen, tomatpurén, och lite salt. Flambera med cognacen men se upp så inte elden tar sig upp i fläkten, smaksätt sen med cayennepepparen
God och smakrik räksoppa

God och smakrik räksoppa

6 dl fiskbuljong från tärning. 1-2 msk cognac. Tillsätt tomatpuré, vin och fiskbuljong och låt puttra i 10-15 minuter. Häll tillbaka buljongen i en ren kastrull och tillsätt grädden och cognacen, smaka av med salt och peppar och koka i 10 minuter. 6 dl fiskbuljong från tärning. 1-2 msk cognac
Smördegsbakelser med skaldjur

Smördegsbakelser med skaldjur

Sås hummer (skalen) räkor med skal (bara skalen) 3 dl fiskbuljong (av tärning) 2 msk olivolja 1 äggula 1 gul lök 1 fänkål 1 tsk tomatpuré 1 dl vitt vin 3 dl grädde 1 msk cognac majsstärkelse (eventuellt) chilifrukt, efter smak 400 g smördeg 1 äggula
Räksoppa à la Leif Mannerström

Räksoppa à la Leif Mannerström

Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter
Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa

ev lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 9 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter
Hummersoppa á la Lena

Hummersoppa á la Lena

* Tillsätt cognac och grädde. 2 tärningar fiskbuljong. 3 msk cognac. Skal från 1 hummer Olja 1 lök 1 morot 1 bit rotselleri 1 bit palsternacka ½ purjolök Vitlök 1 stjärnanis Tomatpuré 2 tärningar fiskbuljong Paprikapulver Chilikrydda Maizena Vatten Saffran Salt vitpeppar 3 msk cognac 2 dl vitt vin 5 dl grädde 2 msk smör Hummerkött Persilja
Hummersoppa á la Lena

Hummersoppa á la Lena

* Tillsätt cognac och grädde. 2 tärningar fiskbuljong. 3 msk cognac. Hummerfond. * Torka skalen i svag ugnsvärme
De förälskades Risotto (Risotto degli innamorate)

De förälskades Risotto (Risotto degli innamorate)

7½ dl fiskbuljong. 40 ml cognac. Börja med räksåsen, lägg i smör och olivolja i en tjockbottnad kastrull, när den är varm lägger man i löken och bara steken den mjuk och genomskinlig, läggi timjam

Mannerströms räksoppa

Tillsätt fiskbuljongen och vinet. eventuellt lite cognac. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar (använder du cognac tillsätter du detta nu)
Jag är så glad!

Jag är så glad!

ev lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 6 dl fiskbuljong (av tärning el fond). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning el fond)
Kräftsoppa med grädde och Poire au Cognac.

Kräftsoppa med grädde och Poire au Cognac.

Häll i vinet och fiskbuljongen.  Kräftsoppa för 4 personer1 kg kräftskal 1 st morot 50 g rotselleri 1 st gul lök1-2 msk mjöl eller maizena 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 0,5 tsk chilipulver1 st lagerblad 3 dl vitt vin  1 l fiskbuljong 3 dl vispgrädde lite konjak salt och pepparGör så härSkala och skär rotsaker och lök i små bitar. 1 l fiskbuljong
Räksoppa

Räksoppa

Häll på fiskbuljongen och vinet. Smaka av med salt, peppar och cognac. 600 g räkor med skal1 liten vitlöksklyfta1 gul lök1 msk tomatpuré2 msk olivolja6 dl fiskbuljong1 dl vitt vin, torrt3 dl grädde1 msk cognac. 6 dl fiskbuljong. 1 msk cognac
Räksoppa a la Mannerström inleder 40-års middagen.

Räksoppa a la Mannerström inleder 40-års middagen.

lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. lite cognac. 6 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning)