Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong
ev lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. ev lite cognac. 6 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning)
en slatt cognac. cognac. en slatt cognac. 6 dl fiskbuljong (från tärning). Tillsätt fiskbuljongen, vinet och låt det hela sjuda ca 10 minuter. 6 dl fiskbuljong (från tärning)
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. ev lite cognac. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning). 600 g färska räkor med skal 1 gul lök, finhackad 2 msk olivolja ca 50 g färsk fänkål, skuren i små tärningar 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar 1 knippe dill, finskuren, till garnering
Tillsätt fiskbuljongen, tomatpurén, och lite salt. Flambera med cognacen men se upp så inte elden tar sig upp i fläkten, smaksätt sen med cayennepepparen
6 dl fiskbuljong från tärning. 1-2 msk cognac. Tillsätt tomatpuré, vin och fiskbuljong och låt puttra i 10-15 minuter. Häll tillbaka buljongen i en ren kastrull och tillsätt grädden och cognacen, smaka av med salt och peppar och koka i 10 minuter. 6 dl fiskbuljong från tärning. 1-2 msk cognac
ev lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 9 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter
7½ dl fiskbuljong. 40 ml cognac. Börja med räksåsen, lägg i smör och olivolja i en tjockbottnad kastrull, när den är varm lägger man i löken och bara steken den mjuk och genomskinlig, läggi timjam
ev lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. 6 dl fiskbuljong (av tärning el fond). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning el fond)
Häll i vinet och fiskbuljongen. Kräftsoppa för 4 personer1 kg kräftskal 1 st morot 50 g rotselleri 1 st gul lök1-2 msk mjöl eller maizena 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 0,5 tsk chilipulver1 st lagerblad 3 dl vitt vin 1 l fiskbuljong 3 dl vispgrädde lite konjak salt och pepparGör så härSkala och skär rotsaker och lök i små bitar. 1 l fiskbuljong
Häll på fiskbuljongen och vinet. Smaka av med salt, peppar och cognac. 600 g räkor med skal1 liten vitlöksklyfta1 gul lök1 msk tomatpuré2 msk olivolja6 dl fiskbuljong1 dl vitt vin, torrt3 dl grädde1 msk cognac. 6 dl fiskbuljong. 1 msk cognac
lite cognac. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. lite cognac. 6 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning)