Fräste på grönsakerna i smör, la ner räkskal å fiskbenen. 2 filéer och 2 ryggbitar + fiskben att koka fonden på för typ 80 kr, som hittat. Jag tog lite grönsaker som fanns, en bit sellerirot, 1 tomat, 1 vitlök, 1/3 purjo, räkskal från ca 400 gram räkor och så fiskbenen
Dra ut fiskbenen från filén (jag använder en liten tång) och skär filén i några delar. Det är jättelänge sedan vi har ätit soppa hos oss, och med jättelänge menar jag LÄNGE
Lägg i fiskbenen och fyll på med vatten så det knappt täcker. Ingredienser2 kg fiskben/skrov1 gul lök1 röd lök½ purjolökmatoljasmör2 dl torrt vitt vinlagerblad10 vitpepparkornnågra persiljestjälkarBörja med att tvätta och skölja fiskbenen i kallt vatten, inget blod ska vara kvar
"Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Den kommer från nordvästra Italien, närmare bestämt Piemonte och den har några år på nacken, den sägs vara från tidigt 900-tal… Från början använde man ett avkok på fiskben istället för gelatin
Ena påminner mig om fiskben och den andra är massa kedjor i olika längder med inslag av pärlor. Idag vart det en shoppingtur, hittade inte så mycket men tänkte visa lite iallafall