Fiskben recept

Världens godaste fisksoppa!

Världens godaste fisksoppa!

Fräste på grönsakerna i smör, la ner räkskal å fiskbenen. 2 filéer och 2 ryggbitar + fiskben att koka fonden på för typ 80 kr, som hittat. Jag tog lite grönsaker som fanns, en bit sellerirot, 1 tomat, 1 vitlök, 1/3 purjo, räkskal från ca 400 gram räkor och så fiskbenen
Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

(Om man gör en sådan här soppa verkligen från grunden löser man ju såklart detta med att koka egen buljong på fiskben och ta vara på köttet från dessa
Laxsoppa

Laxsoppa

Dra ut fiskbenen från filén (jag använder en liten tång) och skär filén i några delar. Det är jättelänge sedan vi har ätit soppa hos oss, och med jättelänge menar jag LÄNGE
Små, behagliga rysningar

Små, behagliga rysningar

Den serveras med skumsås på fiskben, smör och vin på vita vinbär, samt citronverbenakräm. Vurmat. Noma. Adress
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Skölj fiskbenen noga i kallt vatten. fiskben från vit fisk. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Hemgjord fiskbuljong

Hemgjord fiskbuljong

Lägg i fiskbenen och fyll på med vatten så det knappt täcker. Ingredienser2 kg fiskben/skrov1 gul lök1 röd lök½ purjolökmatoljasmör2 dl torrt vitt vinlagerblad10 vitpepparkornnågra persiljestjälkarBörja med att tvätta och skölja fiskbenen i kallt vatten, inget blod ska vara kvar
Ramen på mitt vis

Ramen på mitt vis

Buljongen "Rosta" räkskal och fiskben med någon klick smör och tomatpuré i botten av en stor kastrull
Aubergine"sill" med dill och vitlök

Aubergine"sill" med dill och vitlök

"Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Fiskbuljong

Fiskbuljong

Lägg alla ingredienser i en kastrull och häll på vatten så det precis täcker grönsaker och fiskben. Sila bort grönsakerna och fiskben
Surkålsgös – Suan cai yu

Surkålsgös – Suan cai yu

Lägg i fiskhuvudet och fiskbenet. Buljong. Koka upp kycklingskrovet och fläskbenen, skumma av. Lägg i ingefäran och salladslöken
Sugar Coated – Panna cotta

Sugar Coated – Panna cotta

Den kommer från nordvästra Italien, närmare bestämt Piemonte och den har några år på nacken, den sägs vara från tidigt 900-tal… Från början använde man ett avkok på fiskben istället för gelatin

NEW IN..

Ena påminner mig om fiskben och den andra är massa kedjor i olika längder med inslag av pärlor. Idag vart det en shoppingtur, hittade inte så mycket men tänkte visa lite iallafall