Fisk recept

19 Spara
Steka fisk

Steka fisk

För att lyckas med stekt fisk gäller det att hålla reda på temperaturen. Är stekpannan för het blir paneringen bränd innan fiskköttet är genomstekt
55 Spara
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
16 Spara
Fisk i ugn, torsk/vitfisk,

Fisk i ugn, torsk/vitfisk,

1. Skär fisken i mindre bitar. 2. Rensa morötterna och skär dem i tärningar. Dela löken i "kvartar" 8delar. 3. Koka upp ca 5 dl lätt saltat vatten, lägg i morötterna och löken och förväll dem tills morötterna är nästan ”aldente”
31 Spara
Fisk Florentine

Fisk Florentine

En riktig klassiker är fisk Florentine. Älskar kombon fisk och bladspenat. fisk florentine,. Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra och lägg ovanpå spenatbädden
5 Spara
Smarrig fisk

Smarrig fisk

Båda är fiskrätter som är så gott och nyttigt. Grym anrättning med den milda och mjälla fisken, den feta och syrliga såsen och sist men inte minst nudelröran med mycket sälta, krispighet och smak
10 Spara
Bacalao

Bacalao

750 g urvattnad norsk klippfisk. Skiva potatis, lök och grillad paprika. Finhacka vitlök och skär fisken i bitar
10 Spara
Tacofisk med Vitkålssallad

Tacofisk med Vitkålssallad

Tacofisk 150 gr Smörstekt Fisk 1½ dl riven Gräddost 2 msk tärnad Paprika 1 Cocktailtomat 1 tsk Änglamark Spice Mix Havssalt Chiliflingor Vitkålssallad 2 dl finstrimlad Vitkål 10 Mandlar 2 soltorkade Tomater i Olja 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Äppelcidervinäger Havssalt Chiliflingor Krama vitkålen mellan fingrarna en stund i en bunke
7 Spara
Mandelfisk

Mandelfisk

344, 9 g kcal28,2 g protein20,2 g fett13,3 g kolhydraterMandelfisk, 3 port400 g Alaska Pollock (fryst block)40 g smör0,75 dl ströbröd0,75 dl sötmandelknappt 0,5 dl persilja, hackadsalt, svartpeppar1. Mandelfisk, 3 port
5 Spara
Paprikafisk

Paprikafisk

341 kcal27,9 g protein11 g fett29,4 g kolhydraterPaprikafisk, 3 port400 g Alaska Pollock eller annan vit fisksalt, peppar85 g ajvar relish stark (ca 1/4 dl)167 g matlagningsgrädde (knappt 2 dl)5 g hackad, fryst persilja (ca 1 ½ msk)26 g riven ost (3/4 dl)1. Paprikafisk, 3 port
1 Spara
Hummerfisk

Hummerfisk

Hummerfisk ca 4 port Du behöver. Det är med trötta ögon jag skriver detta inlägg i kväll. Jag är dödstrött både kroppsligt och mentalt, på grund av en innehållsrik dag med både roliga och mindre roliga inslag
6 Spara
Thaifisk

Thaifisk

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg filsken i en ugnssäker form och salta den. Strö över lök och svamp. Skeda över currysåsen över fisken och lägg på tomaterna
7 Spara
Chilifisk

Chilifisk

Rör ihop alla ingredienser till såsen. Lägg den tinade fisken i en smord ugnsform, salta. Häll såsen över fisken och grädda i 200 grader i ca 20 minuter
11 Spara
Räksallad

Räksallad

Finhacka dillen och skär i bitar både krabbfisken och räkorna eller finhacka dem (jag föredrar små bitar så att man känner av dem på mackan)
27 Spara
Favorit fiskgrytan

Favorit fiskgrytan

Mina syskon har vid ett flertal tillfällen ”hotat” att anmäla mig till Halvåtta hos mig. Jag erkänner att jag tycker om att kolla på programmet men jag skulle aldrig kunna tänka mig att ställa upp
37 Spara
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Kokning av lutfisk i ugn. Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Sökförslag och sidor