Fisk vit fast recept

Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

Lägg fiskfilén på spenaten och krydda med citronpeppar och salt. Öppna försiktigt en ”båt” och känn på fisken så den är klar
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Tillsätt salt, vitpepparkorn, persiljestjälkar och den skalade och delade löken i klyftor. Jag väljer kolja till denna rätten för att jag tycker kolja är godare och smakar mera, fastare i köttet och med en lite mera sälta i smaken än torsk
Fisk med mandeltäcke

Fisk med mandeltäcke

salt,vitpeppar. Lägg tinade fiskbitar i en smord ugnsform. Fördela blandningen på fisken och strö på mandelspån
Fisk i ugn med citron- och gräslökssås | Recept ICA.se

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås | Recept ICA.se

4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vitfisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. 400g Fiskfile tex torsk, hajmal eller sej3msk Smör, osaltat3msk Vetemjöl4dl Mjölk1dl Lätt creme fraiche4-5msk Kaviar3st Ekologiska ägg, hårdkokta4msk Dill, skuren6-8st PotatisarSalt & vitpeppar från kvarn4st CitronklyftorSåhär kan man göra. Lägg ut fiskfilerna på en plåt och krydda med salt och vitpeppar, baka av fisken i ca 125g ugnstemp, vilket tar ca 10-15min. Värm gärna tallrikarna till 50g i ugnen, lägg därefter upp fisken på de varma tallrikarna, häll över såsen och äggen och rikligt med dill. 400g Fiskfile
Gartinerad fisk med sparris

Gartinerad fisk med sparris

Ha på lite salt och vitpepparfisken. Jag har inte alltid varit förtjust i vit sparris. Smörj en ugnsfast form
Fisk med mandel

Fisk med mandel

Det är vitfiskfilé, gärna torsk, som bakas i ugnen under ett krispigt täcke med mandel. Salt, vitpeppar
Fisk med räktopp

Fisk med räktopp

Lägg fisken i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche, räkost och dill och bred över fisken
Ugnsbakad fisk med sufflétäcke

Ugnsbakad fisk med sufflétäcke

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Separera äggulorna från vitorna. Idag vill jag tipsa om en härligt smakrik fiskrätt som passar vilken dag och årstid som helst, men som all annan mat blir lite extra god på altanen i sommarsolen
Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

DryckestipsVitt vin. Svampen och fisken. nymalen vitpeppar. Stek fisken i smör på hög värme, krydda. Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen
Cookalong fisk

Cookalong fisk

Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Lägg grönsakerna tillsammans med oliverna och timjan på fisken
Fisk på rygg

Fisk på rygg

Men du kan välja en annan fisk, så länge det är en hel fisk med vitt kött. Ta en vitlöksklyfta och mosa den i en mortel tillsammans med lite persilja och salt
Fisk men inga inläggningar

Fisk men inga inläggningar

Här är en fylld med en massa gott från havet som gärna får sällskapas av ett gott vitt vin. Fast jag tycker också att det är lite av charmen med vintern att får ta på sig mysiga stickade plagg
Panerad fisk med lime-och persiljeaioli

Panerad fisk med lime-och persiljeaioli

Det har blivit lite av varje idag, skidåkning, plugg, veckohandling och filmmys med barnen. Perfekt temperatur idag för en skidtur, några minus och väldigt vacker fast solen inte riktigt tog sig igenom molntäcket
Koka fisk

Koka fisk

Fisken är färdig när köttet är vitt, fast och släpper ifrån ryggbenet. Fisk kan kokas i vatten, buljong eller vin