4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Färsk rensad fisk fylls med dill, tomater och lök på en saltbädd av citronsalt. Den kalla såsen förbereds gärna dagen innan med Creme Fraishe, Löjrom och Dill, mängden löjrom och dill efter smak
Dela fisken i mindre bitar, lägg dom i ugnsfast form smord med lite olja. Blanda creme fraiché med två smulade buljongtärningar & citronpeppar, häll allt över formen
Servera med ris/potatis eller bara en god sallad. Lägg i fiskfilén i formen och salta och peppra. Smörj en ugnsformmed olja och sätt ugnen på 225 grader. Sätt in den i ugnen och låt den försteka i ungefär 10-15 minuter. In i ugnen igen i ca 10 minuter. 4 dl Keldas tomat och crème fraiche pastasås
Smaka ev av med mer kryddor. Vispa ihop grädde, Crème fraiche, senap och alla kryddorna. Lägg den halvt tinade fisken i en smord ugnsform, salta och peppra