GUL FISKGRYTA MED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i en smord ugnssäker form. Hacka laxen. Salta och peppra över fisken. Blanda lax, gräslök, Mini Mat, pressad citron, senap och ost
Jag brukar ha lax men det går även med ex torsk. Laxtacos. Lax. Skär laxen i tärningar. Servera laxen i hårda skal, tortillabröd eller till grönsakerna, salsa & sås som en sallad
Men som vanlig ett recept blir det i alla fall och idag blir det fisk, sa att jag skulle skärpa mig när det gäller fisk och det har jag försökt att göra
Tillsätt fisken skuren i kuber, och sjud på svag värme tills den är precis genomkokt. 2 tsk valfri kryddmix - jag använde en fiskkryddeblandning från Krusmyntagården. 150 g laxfilé. 150 g torsk - gärna ryggfilé. 2 tsk valfri kryddmix - jag använde en fiskkryddeblandning från Krusmyntagården. 150 g laxfilé. 150 g torsk - gärna ryggfilé
Innan vi flyttade bodde vi väldigt nära en stor matvaruaffär med en fiskvagn utanför. De tinade torskbitarna lindade jag in två skivor kallrökt lax och la i en ugnsfast form
Innan vi flyttade bodde vi väldigt nära en stor matvaruaffär med en fiskvagn utanför. De tinade torskbitarna lindade jag in två skivor kallrökt lax och la i en ugnsfast form
Färsk fisk blir bäst i dessa goda ”Wallenbergare”. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Dagens fräscha och enkla fiskbiffar är ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk. Jag valde både fryst torskfilé och fryst laxfilé som jag tinade upp
Nu blir det fisksoppa igen kära vänner. Det kan aldrig bli för mycket fisksoppa om ni frågar mig. Jag har testat att göra soppan både med spenat och med rödbetsblast, både med bondbönor och med vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax och torsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
2 –3 torskryggsfiléer. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 11/2 l fiskbuljong. 1Dela fisken i stora tärningar. 1Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk. 1Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna