Grädda fisken så att den är genomstekt men inte blir torr. När alla riskorn är täckta av olja och är glansiga och stekts ett tag häller du på vinet och låter det puttra in
Vi har ätit fisk flera gånger ute, det är riktigt prisvärt. Häll så på steksky eller lite buljong och grädde, låt puttra några minuter tills såsen tjocknar
Servera direkt med grönkålspurén och fisken som du stekt i smör och olja först helt kort på köttsidan för att sedan vända den så att den steks färdigt på skinnsidan för att behålla sin saftighet
Tillsätt fiskbenen från den rensade fisken, rödvin och buljong. Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Spara Skriv ut Portioner
Fisken ska bli vit och fast i köttet. Saffranspanna med fisk och ris (4 port. 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond). I med saffran och ris, rör om låt fräsa en halvminut innan du häller på buljongen och kokar alltsammans i 10 min. Koka 5 min till så att fisken ångkokas. 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
Man tager vad man haver till denna rätt, men om ni vill passa in i veckomatsedelstanken med en fisk/skaldjursrätt varje vecka kan ni ta räkor till det stekta riset denna vecka