Skiva fisken och salta och peppra på båda sidorna. Ta ut fisken om du inte redan gjort det. Du kan också smaka en bit av fisken för att se om den är klar
En gång i veckan till middag brukar jag iaf se till att det blir, minst, dessutom brukar jag ibland äta fisk till lunch eller mellanmål, t ex rökt lax och avokado, makrill i tomatsås på en smörgås eller ett par bitar inlagd sill och kokt ägg
Recept ur "Fisk & Skaldjur" av Tommy Myllimäki. Rostad vit fisk (4 portioner). 600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)4 tomater0,5 st rödlök1 liten burk majs1,5 tsk spiskummin1,5 korianderfrön1 tsk torkad oregano0,5 tsk chiliflakes2 lime2 avokado1 kruka korianderOlivolja & saltSätt ugnen på 200 grader. Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter tills fisken är klar. Rostad vit fisk (4 portioner). 600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Servera fisken med kokt risoni eller ris, och morotssallad. Bred blandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter. 400 g sejfilé
Häll i fiskfond och grädde. Skär fisken i 3x1 cm stora bitar. Lägg i fisken cirka 4 minuter innan servering. 450 g sejfilé (tinad fryst. 1 msk fiskfond