En supergod fiskgryta som min kära mamma brukar laga. Jag har inte skrivit ut hur mycket fisk och skaldjur som ska användas, då jag själv brukar anpassa detta till hur många som ska äta
Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne. Skär fiskfiléerna i 2 cm stora tärningar och lägg ner dem i soppan strax före servering. 4 st fiskbuljong. 1 g saffran. 2 krm curry. 5 tsk paprikapulver
Tillsätt paprikatärningar och kryddor. Fiskgryta. Slå på vitt vin, krossade tomater och fiskbuljong. Lägg i fisken (skuren ca 1 cm kuber), Slå på grädde. 3 st paprika olika färger. 1 paket saffran. 2 tsk curry. 1 tsk paprikapulver. 1 l fiskbuljong. 600 gram sejfiléer , eller annan vit fisk
sjud fisken i grädden tills färdig. fisk och skaldjurs inköps efter tycke och smak men gärna färska produkter och inte frysta, men det kan vara hyfsat billigt till jättedyrt beroende på vardag eller fest
Recept finns på några av de maträtter vi lagat under veckan med härliga ingredienser som kamben, tonfisk, saffran, vaktelägg och kondenserad mjölk ¦Â I helgen provlagades lite mat till Jonas julavslutning med tema "smak" och jag var tacksam försökskanin