Jag rimmade fisken och stekte den sedan i ugnen samtidigt som jag ugnsrostade skivad blomkål. Det låg alltså lite fina tinade fiskfileer på bänken när jag kom hem från jobbet
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner torskrygg (eller alaska pollock) 900 g fast potatis 1/2 dl tapenade soltorkade tomater 2 dl lätt crème fraiche franska örter 65 g medelhavsmix Att ha hemma 2 msk olivolja 1 tsk timjan salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Recept ur "Fisk & Skaldjur" av Tommy Myllimäki. Rostad vit fisk (4 portioner). 600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)4 tomater0,5 st rödlök1 liten burk majs1,5 tsk spiskummin1,5 korianderfrön1 tsk torkad oregano0,5 tsk chiliflakes2 lime2 avokado1 kruka korianderOlivolja & saltSätt ugnen på 200 grader. Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter tills fisken är klar. Rostad vit fisk (4 portioner). 600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)
Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken
Eftersom såsen hade slurpats upp av gästerna tog jag vad som fanns i kyl och frys och serverade fisken med bladspenat, rostad blomkål (för övrigt otroligt gott
Rimma torsken och servera med en klassisk vitvinssås, haricots verts och den rostade blomkålen. 1 msk koncentrerad fiskfond. Ringla över lite olja och baka fisken i ugnen tills innertemperaturen är 48-50 grader (ca 15 minuter). 1 msk koncentrerad fiskfond
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt
Varför inte testa denna nu till Valborg tillsammans med en bit grillad fisk eller kyckling. Här kommer en försmak av sommaren genom en otroligt härlig rostad potatissallad med halloumiost
Perfekt som tillbehör till grillat kött/fisk eller som ingrediens i en matig sallad. Något som hör sommaren till är ju helt klart färskpotatis och i vår familj så älskar vi att rosta dem i ugnen med färska örter
Det här är en supergod potatissallad, som passar nästan till vad som helst, både till fisk och kött. Jag kan ibland ha lite svårt att tåla färska rädisor - även om jag älskar smaken - men när de blir ugnsrostade blir de mildare i smaken och även mer lättsmälta