Fisk och skaldjurssoppa med tomat recept

Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Späd med buljong och tillsätt salt, timjan, saffran ochtomater. Bjud den till soppan tillsammans med gott bröd
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Rensa musslorna men behåll några med skal för dekoration. Skålla, skala och kärna ur tomaternaoch finhacka tomatköttet
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Sila och smaka av med salt. Hacka schalottenlöken ochtomaterna. Lägg i bitar av fiskoch krabba, eller räkor, och låt sjuda några minuter till
Enkel fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksaioli

Enkel fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksaioli

0,5 purjolök, strimlad 1 morot, hackad 2 msk smör 100 g tomat, delade 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vitt vin (valfritt) färsk timjan 300 g fisk (t ex lax, spätta, torsk) 100 g skalade räkor 2 dl vispgrädde dill 2 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven
Mustig fisk- och skaldjurssoppa från grunden

Mustig fisk- och skaldjurssoppa från grunden

Låt tomatpurén fräsa med sista minuten. J vill inte ha saffran i sin fisksoppa, så jag brukar ha den i aiolin istället och ta undan lite till J som inte dopas med saffran
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- ochskaldjurssoppa som sås. Lägg tomathalvor vid sidorna och strö ev lite riven ost över dem
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- ochskaldjurssoppa som sås. Lägg tomathalvor vid sidorna och strö ev lite riven ost över dem
Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- ochskaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Kocken underbara skaldjursoppa

Kocken underbara skaldjursoppa

Tillsätt tomatpurén, tomatkrosset, timjan ochfiskfonden. Tillsätt fisken, räkorna och de kokta musslorna

Snabb Bouillabaisse

Skär fänkålen i tunna strimlor, fisken i bitar och dela tomaterna. Lägg i tomaternaoch värm försiktigt
Fina fiskgrytan

Fina fiskgrytan

Skär fiskochtomater i bitar. Lägg i dillfrön, dill ochfisk. Krydda fiskenmed salt. Lägg i tomatoch kräftstjärtar och koka ytterligare 1 min. 400 g vita fiskfiléer. 2 st tomater. 5 dl Kelda® Fisk-&skaldjurssoppa
Godaste fisksoppan

Godaste fisksoppan

Servera med aioli och något gott bröd. Häll i tomatspadet från konservburkarna och skiva de hela tomaterna som du sedan häller i kastrullen
Irland: Tosnu i Galway

Irland: Tosnu i Galway

Vit fiskmedparmesan-och-örttäcke, getostcannelionis ochtomatsalsa. Rar amuse i väntan på maten med mango ochtomat
Kryddig fisk och skaldjurssoppa

Kryddig fisk och skaldjurssoppa

Ta av från värmen och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt vin, krossade tomater, vispgrädde, fond och vatten