Jag är ingen expert på skaldjur och fisk, inte alls. Denna gången testade jag något nytt med skaldjur. Smaka en bit så vet du om de är klara, köttet ska vara vitt och fast rakt igenom
Jag som egentligen inte är så tokig i vittvin kan även ta ett glas till fisk & skaldjursrätter. Här gjorde vi just en räksås där jag hade Prosecco i, går även medvittvin
Än en gång har jag varit hos min favoritfiskhandlare Ek´s Fisk på Västra Torget. Stek i smör och tillsätt räkskalet, rör om och tillsätt vin och vatten så det täcker skalen
Fisk, potatis och sås på egengjord fond. Skala och hacka löken samt stek i smör med lite socker. Räksås. Under tiden som som fonden kokar, peppra och salta fisken
Fisk/skaldjur,. Häll över skalen i en kastrull och tillsätt vin, vatten och lagerblad. Vispa upp moset med smör, mjölk och vispgrädde och smaka av med salt och vitpeppar
Denna fisk och skaldjursrätt åt jag en varm sommar dag för snart två år sedan med ett glas vittvin. Jag kan nog aldrig få nog av skaldjur och fisk, det är så gott
Tog upp fisk och grönt med en hålslev, lät rinna av och la dem sen i soppskålen. Har kvar en burk i frysen, den kommer att bli sås till en god fiskrätt framöver
Värm tallrikarna, värm räksåsen, stek den panerade fisken och ångkoka den opanerade fisken. Idén var att göra en rätt med både kokt och stekt fisk (även om fisken i slutändan blev ångkokt och stekt) med en sås som matchade var och en av fiskbitarna
Smula i fiskbuljongtärningen. Servera omgående på heta tallrikar och med svalt vittvin till. Späd medvinet och sedan med grädden i omgångar under uppkok och omrörning
Servera medvitt bröd och ett glas vittvin till. Fräs ihop smör och mjöl och späd med mjölk. Räksås. Tag av från värmen och rör ner äggulorna och den fint hackade fisken