Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det
Till den goda fisken kokade jag nyupptagen potatis som barnen själva odlat i pallkragar på jobbet. Såsen är bara creme fraiche som är ihoprörd med lite pressad citron, Vegeta och nymalen svartpeppar
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Rör ner ost, äggulor och persilja efter smak. Lägg tinade fiskbitar i en smord ugnsform. Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag
Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 1 dl Västerbottensost, riven. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Lägg över fisken i en smord ugnsfast form. 12 msk ost. 5 dl matlagningsgrädde 2 msk chilisås 2 msk dill hackad 2 msk ost riven Servera med. 200°Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Strö över ost och baka i ugnen i 20 minuter. 1Servera med kokt potatis, rivna morötter och kokta ärter