Fisk med mos recept

Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Servera fisken tillsammans med gyllene mos och broccoli. Fisk. Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och mjölk och vispa ihop till ett mosmed hjälp av en ballongvisp
Mandelpanerad fisk med gott mos

Mandelpanerad fisk med gott mos

Här kommer ett recept på ett (riktigt) potatismos som smakar extra bra till fisk. Pulvermos smakar grafittimålad korvmoj med en trött tonåring i luckan på det där viset som man kan längta efter en sunkig cheeseburgare ibland
Fisk och mos

Fisk och mos

Så var det onsdag och tydligen fisk till middag igen. Kvällens fisk blev min favoritfisk, röding. Hahaha, ni ska veta att det faktiskt bara är slumpen som avgör att det blir så
Panerad fisk med potatismos och kall dillsås

Panerad fisk med potatismos och kall dillsås

Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Servera med ärtor eller riven morot, dillsås och potatismos
Fisk under frasigt täcke

Fisk under frasigt täcke

Servera den frasiga fiskenmedmos. Toppa fiskenmed blandningen. Blanda ströbröd, rostad lök och persilja med smält smör
Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

Lägg fiskfilén på spenaten och krydda med citronpeppar och salt. (Se upp med ångan. mos. Öppna försiktigt en ”båt” och känn på fisken så den är klar
Fisk med parmesanmos och svampfräs

Fisk med parmesanmos och svampfräs

Servera fiskenmedparmesanmos och svampfräs. Lägg fiskfiléerna på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och bred på peston
Senapsbakad fisk med dillmos

Senapsbakad fisk med dillmos

Vispa upp ägget med senapen och vänd fiskbitarna i blandningen. Pressa i purépress och vispa till mosmed varm mjölk
Panerad fisk med en supergod sås

Panerad fisk med en supergod sås

Servera förslagsvis fisken och såsen medmos eller krispiga sötpotatispommes. Elsa hade fått fiskpinnar på förskolan en dag och tydligen gillat det jättemycket, så då tänkte jag att det kan ju vara värt att göra ett försök med även hemma
Fisk med Sauternessås

Fisk med Sauternessås

Gör ett mos o spritsa ut några toppar. Lägg fisken i en kastrull Om du valt torsk så skär den på längden så du får tunnare skivor ( tyvärr gjorde inte jag det på bilden ) Fyll på med vatten på fisken precis täcks , pressa över juicen från en halv citron