Strö flagadmandel över. Det måste präglat mig mer än jag trott, för när jag nämnde det för Daniel när vi åt fiskmedmandel till middag i förra veckan sa han att ‘jag vet älskling, du brukar berätta om det’, med en ton i rösten som antydde att det är det första jag berättar för någon jag nyss träffat
Veckans fisk blev lax med en kräm på blåmögelost och färskost. Det där medflagadmandel på laxen var ju himla gott, så det fick det bli även denna vecka
Vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat medmandel, salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med potatis, citronklyftor och en sallad på skivade rädisor, gurka och dill
Till slutet blev det Citronmascarpone med granatäppelsås med rostade mandelflakes. Menyn bestod av Rostad tomatsoppa med chiliräkor och basilikaolja, till förrätt
Toppa grytan medflagadmandel och resten av koriandern. Här kommer i alla fall ett smarrigt recept på en fiskgrytamed tomat, kokosmjölk och mandel som passar utmärkt att servera till en bit bröd
Servera som ensamrätt eller med stekt falukorv eller stekt fisk. Passar särskilt bra att servera till kyckling, rökt eller stekt fisk, till kassler eller skinka
Det var dock riktigt, riktigt gott medflagadmandel på fisken. Vi har alltid varit dåliga på att få i oss fisk, men vi försöker skärpa till oss och numera äter vi fisk minst en gång i veckan