Citronen blir nästan karameliserad och får en lite söt smak, perfekt till grillad fisk eller kött. Marulk är en väldigt god fiskmed ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den
Varför har det inte slagit mig tidigare att bara fräsa på en massa god fiskmed skaldjur och grönsaker, servera det ur en paila, det typiska lerfatet och kalla det för Paila marina
Vi tycker båda om stabila, vita fiskar men av olika anledningar så har det inte blivit mycket fisk lagad alls hos oss och inte någonsin har vi hittat på något med hälleflundra, marulk eller liknande
Perfekt salsa till fisk. Vi hade gjort små foliepaket medmarulk, smör, citron, salt, olivolja, citronpeppar och fint hackad chili som vi lade på grillen
Passar både kött och fisk och är väldigt gott. Små spett medmarulk, lax och havskatt på som rökts och placeras på serveringsfat varannat med flap meat med min dressing på
Riv i skalet (bara det gula) av citronen. Vill man lyxa till det lite kan man givetvis använda finare vit fisk som Hälleflundra eller Marulk och toppa med även färska blåmusslor
Variera gärna med olika sorters fisk, på bilden har jag rimmad torskrygg samt marulk. Tillsammans medfisk och skaldjur en riktigt god rätt att äta nu när det är kallt och mörkt ute