Den här ugnsbakade saftiga laxenmed en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt. I vilket fall som helst så smakade rödbetsblasten jättebra tillsammans medfisken
Grilla fisken i halster med skinnsidan ner, det gör inget om skinnet bränns. sås till fisk. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Ibland köper jag med mig en bit varmrökt lax hem från lokala fiskhandlaren. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Första gången som jag grillar fisk faktiskt och det kommer definitivt inte vara sista gången. Sen på kvällen så grillade vi lax och åt det tillsammans med potatismos och kronärtskockskräm
Grillen gör underverk inte bara med kött och fisk. Grilla laxen mest med skinsidan ner. När solen börjar gå ner bakom beteshagen med ek och hassel är det fortfarande varmt i luften
), i fisksoppa eller rå i en sallad min mamma brukar göra till julbordet, ljuvligt. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fint medcitronen och är en god smakbrytare mot grädden