Servera med mangolden, Cocktailtomat och en klick Rört Citronsmör. Mangold. Favorit i Repris #2 Strömming till Lunch Jag köpte 6 små, fina strömmingsfiléer i Fiskdisken på Ica Maxi häromdagen. Strömming är tyvärr en fisk som inte används så mycket, trots att den är viltfångad och fylld av Omega-3. Sesampanerad Strömming med Gräslöksstuvad Mangold 6 små Strömmingsfileér Druvans Senap med Fläder Finhackad Dill Havssalt och nymald Vitpeppar 1 Äggvita ½ dl Sesamfrön Valio’s Smör Lägg strömmingen med skinnsidan neråt. Gräslöksstuvad Mangold 10 Mangoldblad 2 msk Hackad Gräslök 2 dl Grädde 2 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Riven Muskot Strimla mangolden fint. När mangolden snart är färdig, steker Du strömmingen i brynt smör, ca 3 min per sida. 10 Mangold
- som tillbehör till kött eller fisk eller del av en vegetarisk måltid. Ansa och skölj mangolden, separera bladen från stjälkarna och strimla bladen fint
- som tillbehör till kött eller fisk eller del av en vegetarisk måltid. Ansa och skölj mangolden, separera bladen från stjälkarna och strimla bladen fint
- som tillbehör till kött eller fisk eller del av en vegetarisk måltid. Ansa och skölj mangolden, separera bladen från stjälkarna och strimla bladen fint
Pepparroten tycker jag passar sig extra fint till grillad fisk. Salladen1/3 Cantalopemelon1 tomat/7 små cocktailtomater40 gram gröna blad (ruccola/mangold/manché/babyspenat)50 gram äkta grekisk fetaostEn bit gurka/paprikaPersiljaBalsamvinäger (jag använde en med fikon)OljaPepparrotskräm1 dl creme fraiche2 tsk riven pepparrotSalt & svartpepparSköj salladen och lägg upp på en tallrik/fat
Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm. Blomkålsris med mangold och chévre. Blanda ner mangold och smula ner getosten precis innan servering
Salladen är god till både fisk och kött. gröna blad, ex ruccola, mangold eller spenat. Bortsett från att jordärtskocka är sjukt gott innehåller det även bra mat för dina tarmbakterier
secondo piatto - kött eller fisk. Vi gjorde mangold med olivolja och citron på River café-vis. Köttet behöver en halvtimme-trekvart, men såsen till pastan kan man fiska upp innan dess
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet