Toppa med grönt från fänkålen och paprika. 2 –3 torskryggsfiléer. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 11 stort eller två mindre fänkålsstånd. 11/2 l fiskbuljong. 1några kvistar grönt från fänkålen. 11 röd paprika, tunna strimlorDela fänkålen på mitten och skär den sedan i tunna skivor tvärs över. 1Dela fisken i stora tärningar. 1Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk. 1Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Idag är det mest odlad fisk vi äter och mest äter vi nog lax. Då fanns det mycket fisk i våra sjöar. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
Lax både till vardag och fest är nu för tiden inget ovanligt. Torskrygg i ugn med pepparrotsmos. Här serverad med kokt potatis och en god fänkål- och pestosås
GrytaKräftorLax. En fänkål. Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk och skaldjursgryta med aioli. Hacka lök, selleri, paprika och fänkål i lagom stora bitar
Äpplen och fisk har vi parat samman någon gång tidigare, dels en ljummen äppelsallad med ägg till torsk och i en varm äppelsallad med lök till sill, så att ha det överblivna äpplet i gratängen var vi ganska säkra på skulle funka
Fördela fisken ovanpå, lägg på skivad citron och chili. Grädda tills fisken just är färdig. Servera fisken med aioli och ett varmt bröd att bryta och fånga upp den goda såsen med
Skär lax och torsk i bitar, ungefär lika stora som potatisen. Och man måste äta deras fisksoppa, för den är något av det godaste som går att finna på denna jord
Skala och hacka morot och fänkålen. Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa