Lax med ugnsrostade grönsaker och citronsås. I fredags så åt vi lax. Jag älskar lax i alla dess former. Något att tänka på om ni vill grava egen lax är att den tar sin lilla tid så bra att börja i tid även om själva tillagningen är enkel
Passar till fisk, fågel, kött, frukost och dessert. Blanda med crèmefraiche och kryddor. Den milda smaken hos den här fina gravrökta laxen, blev väldigt god till den syrliga såsen
Lax. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan. Servera pastan med den stekta laxen. Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 4 portionsbitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Blanda creme fraiche med skal från 1 citron och saft från ½ citron, finhackad dill samt honung i en skål. Tillsätt creme fraicheröran och ärtorna och låt alltsammans koka ihop 1 min. 600 g Laxfilé Färsk. 2 dl Creme Fraiche Naturell. 1 tsk Honung Flytande
Det är förbaskat trist med torr lax, eller torr fisk över lag faktiskt. Folien gör att det är lättare att få en saftig bit fisk, då den inte blir riktigt lika känslig för att bli torr