4 2 kokta humrar 1 dl vitt vin 4 dl vatten 1 msk kalvfond 1 msk tomatpuré 2 persiljekvistar 1 tsk dragon 2 tsk arrowrot eller maizena 2 msk smör 2 msk konjak salt och svartpeppar 200 g fiskfilékokt ris till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fisken med potatismos, sås och kokta primörer. kokt ris/klyftpotatis eller liknande. speciellt om man önskar äta svenska kräftor eller hummer eller finare musslor
Gott att servera med citronklyftor, kokt potatis eller ris och bröd. Skaldjur som räkor, krabba, hummer och liknande ska aldrig koka utan bara värmas upp
Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Under middagen pratade vi lite om hur hummer har ätits genom åren, både min pappa och farbror kommer ihåg hur fiskarna i samhället brukade äta hummerstjärtar med kokt potatis som vardagsmat
Salta och peppra fiskfilèerna och dela i portionsbitar (fisken behöver rejält med salt. Helstekt oxfilè med potatis-och chevrègratäng, rödvinsås, rödvinskokta päron och friterad svartrot Dessert
Servera till kokt sparris eller fisk. På denna plockbricka hade jag salami, bresaola, brie i portionsbitar, västkustchips, körsbärstomater, jordgubbar, surdegsbröd i skivor rostade i ugnen och sen gnider man en skalad vitlöksklyfta på dem, vit kokt sparris med rom- och gräslökshollandaise (recept från hemtrevligt
Filéa fisken men behåll skinnet på. kokt färskpotatis. Om du inte vet exakt hur man gör sök på YouTube, där kan man lära sig allt man behöver veta om att filéa fisk
Jag vet inte varför men Tartarsås/äggsås är verkligen populär i Japan och jag brukade äta tartarsås med många rätter, till exempel, smågös, fisk och friterade oyster och rakor
Kokt potatis. Detta blir väl lite av min version av fiskbullar med hummersås. Om jag gör korven igen så kommer den också upp på bloggen men så länge får ni hålla till godo med fiskbiffarna