Fisk gurkmeja recept

Fisk i ugn med tomat och curry

Fisk i ugn med tomat och curry

Gurkmeja. fisk i ugn. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form. Krydda fisken med kryddor och salt
Fisk med curry

Fisk med curry

Ner med tomatpurén, gurkmejan, chilin, koriandern, ingefära, sojan och tamarindjuicen i en mixer. Blanda marinaden och fisken
Grillad fisk!

Grillad fisk!

Grillad fisk. På vägen hem köpte vi torskrygg som vi gjorde fiskpaket med och grillade ute, så gott. Fiskpaket
Citronbakad fisk med tomat och basilika

Citronbakad fisk med tomat och basilika

Koka upp vattnet, blanda couscous, buljong och gurkmeja. Citronbakad fisk med tomat & basilika. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dom ovanpå
Moilee fisk

Moilee fisk

500 g vit fisk (t. ex torsk eller sej) 4 msk rapsolja 14 curryblad 6 cm färsk ingefära, finhackad 2 rödlökar, finhackade 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade 6 klyftor vitlök, finhackade 2 tomater, finhackade 1,5 tsk salt 1 tsk malen gurkmeja 1 tsk chilipulver 200 g vatten 250 g kokosmjölk 250 g vatten 2 msk limejuice 1 tsk risvinäger
Fisk från början till slut

Fisk från början till slut

Krydda med gurkmeja, chili, timjan och rosmarin. Ost- och basilikafyllda dinkelbullar och fisksoppa. Koka upp 2 dl vitt vin med vatten och 1 liter vatten och två fiskbuljongstärningar
Fisk med kokos

Fisk med kokos

Blanda sedan i smulad buljongtärning, citronsaft, ingefära och gurkmeja. 1 tsk gurkmeja. Skala och klyfta löken och kärna ur och strimla paprikan
(Chardonnay)vin-bakad fisk

(Chardonnay)vin-bakad fisk

Gurkmeja enl smak. Chardonnay-bakad Fisk 4 port. 4 laxfileer eller annan viltfångad fisk. Häll över såsen ugnsbaka i 20 min på 225° tills fisken fått färg
Citronsås till fisk

Citronsås till fisk

Smält smöret och fräs mjöl och gurkmeja några sekunder. En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken
Citronsås till fisk

Citronsås till fisk

Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Sajadijeh- Libanesiskt ris med fisk

Sajadijeh- Libanesiskt ris med fisk

Riset får sin fantastiska smak från alla kryddor, löken och fisken. Under tiden riset står i blöt förbereder du fisken
Allt i ett, fisk och ris i ugn

Allt i ett, fisk och ris i ugn

Krydda med salt, curry, gurkmeja, ingefära, vitlök och ev garam masala. -) Jag tycker det är väldigt smidigt när all mat ligger i samma form som tex den här ris- och fiskrätten
Fiskgryta med kokosmjölk och gurkmeja

Fiskgryta med kokosmjölk och gurkmeja

Fisken ska absolut inte koka, endast sjuda på låg värme annars blir den torr och seg. 1000 g polock filé eller liknade vit fisk. Ca 0,5 torkad gurkmeja. Dela den tinade fisken i ca 2 cm stora bitar. Lägg i fisken och grönsakerna i grytan och sjud i ca 4-5 min. 1000 g polock filé eller liknade vit fisk. Ca 0,5 torkad gurkmeja
S som i Stekt fisk med dansk remoulade

S som i Stekt fisk med dansk remoulade

Söndagssteken blev söndagsfisk. Den konstiga högen  till vänster det är couscousFisken panerade jag genom att smeta den i ägg, saltpeppra och doppa i ströbröd