Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. 2 msk hackad persilja
Gremolata är en italiensk röra som oftast består av citronzest, vitlök och persilja. Här har jag strött över denna goda röra på stekt fisk och serverat det med pressad potatis och mild citronsås
Citronsås. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Anette är gästkock idag och bjuder på den här goooda fiskrätten. persilja. Citronsås. Krydda med salt, svartpeppar och lägg en klick smör på varje fiskbit
½ dl hackad dill och persilja. Fiskgratäng står på menyn idag, en gratäng som görs i tre olika delar men det betyder inte att den är komplicerad på något vis, det behövs bara lite strategi och planering
Jag försöker lära mig att tillaga fisk på lite nya sätt och tänkte då att jag skulle prova pochering, som egentligen bara är ett tjusigt ord för att koka fisk
Till åt vi grillad sparris, en favorit som passar till både fisk och kött. Idag blev det en god laxrätt, gjorde en kall persilje- och citronsås till, men kände att den var lite överflödig, det räckte gott med osttäcket som var på laxen
Mina föräldrar var barnvakt till Sixten och Betty och Sixten beställde fisk. Ångkoka fisken så som jag visat tidigare (se länken) och koka samtidigt äggen mjukkokta, inte rinnig gula, men inte heller hårdkokt enligt min smak