Fisk citronsås persilja recept

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. 2 msk hackad persilja
Fisk med gemolata och mild citronsås

Fisk med gemolata och mild citronsås

Gremolata är en italiensk röra som oftast består av citronzest, vitlök och persilja. Här har jag strött över denna goda röra på stekt fisk och serverat det med pressad potatis och mild citronsås
Fisk i citronsås med strössel

Fisk i citronsås med strössel

Hacka under tiden persilja, purjolök och blanda till ett strössel tillsammans med resten av citronskalet
Fisk hela veckan - fisk tillagad i ugn

Fisk hela veckan - fisk tillagad i ugn

Citronsås. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Stekt torsk med citronsås

Stekt torsk med citronsås

FISKEN. Rör i persiljan. Blanda ströbröd, salt och citronpeppar i en tallrik/skål med låg kant och vänd fisken i den (båda sidorna)
Persiljekokt torsk med citronsås

Persiljekokt torsk med citronsås

Jag brukar ju insistera på att tisdagar ska vara fiskdagar, bara för att inte "glömma bort" att äta fisk minst en dag i veckan
Fiskgratäng med citronsås och knaprigt örttäcke

Fiskgratäng med citronsås och knaprigt örttäcke

½ dl hackad dill och persilja. Fiskgratäng står på menyn idag, en gratäng som görs i tre olika delar men det betyder inte att den är komplicerad på något vis, det behövs bara lite strategi och planering
Spätta med varm citronsås och sparris

Spätta med varm citronsås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 500 gram rödspättafilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 0,25 kruka(or) persilja Varm citronsås 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 msk rapsolja 25 gram smör 0,5 st citron(er) 0,25 kruka(or) persilja 1 krm vitpeppar 1 msk vitvinsvinäger 2 msk fiskfond 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 krm salt Tillbehör 800 gram potatis(ar) 1 krm salt 250 gram grön sparris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Salviafisk i citronsås

Salviafisk i citronsås

600 g fiskfilé t ex sej. 2 msk hackad färsk persilja. Sätt ugnen på 225°. Lägg filéerna i en ugnssäker form
Mandelfisk- Skolans mandelfisk

Mandelfisk- Skolans mandelfisk

Jag serverar min fisk med citronsås och potatis, det du. Citronsås. Jag älskade maten som serverades i skolan och mandelfisk var en av mina favoriter
Lax med ost-och persiljetäcke

Lax med ost-och persiljetäcke

Till åt vi grillad sparris, en favorit som passar till både fisk och kött. Idag blev det en god laxrätt, gjorde en kall persilje- och citronsås till, men kände att den var lite överflödig, det räckte gott med osttäcket som var på laxen
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Här finns både kött, fisk och skaldjur att välja bland. Torskrygg i ugn med citronsås och ugnsrostade rotfrukter

Gös i folie & Sauvignon Blanc!

Jag älskar fisk och för mig, som bor vid en sjö (och hoppas att jag snart drar upp min första gös) är gösen en storfavorit

Torsk med äggsås

Mina föräldrar var barnvakt till Sixten och Betty och Sixten beställde fisk. Ångkoka fisken så som jag visat tidigare (se länken) och koka samtidigt äggen mjukkokta, inte rinnig gula, men inte heller hårdkokt enligt min smak