Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då. 4 dl fiskbuljong. Fisk500 g hoki saltat vatten 2 msk rödvinsvinäger. Äggsås1,5 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl fiskbuljong 3 msk grädde 4 st ägg, kokta och finhackade Salt, Örtsalt vitpeppar lite socker persilja
Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid
Såsen är nu rätt så tjock men tanken är att fiskbuljongen från formen ska i när fisken är klar. Kokt fisk med äggsås har jag ju gjort förr men denna gången ville jag testa att göra enligt herr Mannerström, så här blev det
Sjud fisken i fiskbuljong. Ja, faktum är att kokt fisk med äggsås är riktigt gott. Jag använde mig av 1,5 fiskbuljongtärning. Späd med 5 dl fiskbuljong (buljongen som du kokade fisken i) och 1 dl grädde. 5 dl fiskbuljong
Det överhängande mest vanliga svaret var klassikern fisk med äggsås. I lördags slängde jag ut en fråga på min Facebook- och Instragramsida, där jag bad om tips på en härlig fiskgryta eller kokt fisk med en god sås