Koka i ca 20 min beroende på hur fint kött det är. 850 g älgkött. Skär köttet i tärningar och bryn det. Lägg över i tryckkokaren, tillsätt vatten och köttbuljontärning, soya
Köttet var riktigt mört och fint. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här. )Kram 600-800g älgkött
Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men det här köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
Jag hade älginnanlår, men lövbiff funkar fint. Är det älgkött, skär lätt tinad i skavformat. Fick ett tips av Anki Södermark om en älggryta hon hade gjort med vitlöksost
Finhacka vitlöken, ta bort det hårda på sparrisen, strimla fänkålen fint. Det är vanligt att min fantasi tryter när det gäller maträtter och tillbehör, ofta när vi ska grilla har vi ju klart vad vi ska äta för kött (oftast älgkött) men sen har man ju några standardsåser som vi brukar göra, och/eller något kryddsmör
men den får väl komma fram om jag vill ha det fint i köket framöver. Eftersom Anna äter mest veggomat men gillar älgkött så åkte nya köttkvarnen fram på test idag