Låt riset kallna något. Blanda riset med de mosade morötterna. Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter. 1½ dl grötris
Svamp var ett annat nytillskott, det används mycket av den varan i den Finska kokkonsten också. Vegetarisk Julmat Eftersom jag har Finlandssvenskt påbrå, så har det här med olika rotfruktslådor alltid funnits med på vårt julbord
Det finska originalet är rätt sött, men jag tycker morötternas egen sötma räcker. Här har jag gjort om lådan till ett mer LCHF-anpassat recept, med keso istället för ris, inget vetemjöl och med betydligt mindre sötning
Eftersom jag bor med en fransman finns det vissa klassiska finska rätter som man mâste prova pâ. Jag valde att bjuda pâ en leverlâda utan russin, kunde ju inte göra den kulinariska chocken allt för stor
Det finska originalet är rätt sött, men jag tycker morötternas egen sötma räcker. Här har jag gjort om lådan till ett mer LCHF-anpassat recept, med keso istället för ris, inget vetemjöl och med betydligt mindre sötning
Jag har sett på olika finska bloggar att det gjorts veganska versioner av leverlådan. Koka riset mjukt i vatten och salt tills allt vatten har absorberats