Vad är en jul utan finskajulstjärnor. För att göra Julstjärnor. För mig känns allt lite fel då. Super enkel och inte så söta bakelse som finnar älskar att äta till jul
Fyllning. Plommonen kokas mjuka ca 30 min, beror lite på hur torkade dom är. Låt svalna lite. Vispa sedan försiktigt till slät marmelad med elvisp eller stavmixer, marmeladen är het och bränns om du får stänk på dig
Ett av dessa recept är frasiga julstjärnor med plommonkompott i mitten. Oj det var verkligen länge sedan inspirationen flödade och inläggen skrevs på denna sida, men det kanske vänder nu
Har en kompis som har finska rötter och hon blev så glad när jag bjöd henne på dessa Julstjärnor, hon sa att dom smakade precis som hennes mamma brukade baka
Finskajulstjärnor av smördeg och plommonmarmelad. Förutom att Finska butiken säljer färdigbakade julstjärnor så säljer de även ett kit för dig som hellre bakar ut dem själv hemma
Finskajulstjärnor. De säljer färdigbakade julstjärnor men även ett kit för dig som gillar att baka själv (och det är inte svårt, så även bak-noviser bör klara det galant
Lägg upp den färdigköpta kavlade smördegen på en bakplåt eller gör en egen som beskriven nedan. Blanda mjöl och vatten till en smidig deg, ställ den kallt i 15 minuter
Då jag googlade efter recept så stötte jag på många ställen på namnet ”finska jultårtor” vilket fick mig att undra om dessa bakelser är något som vi bara äter av här i Finland