Peated Viking-varianten är vanliga Örebro Bitter som gjorts med finsk torvrökt malt, och även om danskarna som satt bredvid mig kedjerökte så att jag knappt kunde få en sniff på ölen så tyckte jag att den var riktigt schysst
Till skillnad från våra första år här på svenska sidan när vi importerade finskt rågbröd, senap, kaffe, smörgåskex, plommonmarmelad och choklad av olika slag
1 msk vanilj. Värm mjölk och smör till 37°. Smula jästen i en bunke eller skål. Tillsätt mjölk- och smörblandningen och rör ut jästen med en trägaffel tills den löst sig
Vi är ju lite kära i frukt och grönt så det blev ett helt fat fyllt med diverse nyttigheter, yoghurt blandat med kvarg, finskt surdegsbröd & pålägg och lite ägg
Det är vanilj cognac, åkerbärslikör och någon ytterligare sort. ) Mer finsk mat åt svenska folket. . Jag vet inte exakt vilket recept på tårtbotten hon använt sig av, men här är ett förslag som jag tror är bra