siktat rågmjöl (det går även bra med rågsikt eller fint rågmjöl. stenmalet rågmjöl. dag 1. Blanda alla ingredienser i en degbunke och kör på låg hastighet i cirka 6 minuter
Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris. Karelska pirogerDeg2 dl vatten4 dl rågmjöl1 dl vetemjöl1 tsk saltFyllning4 dl grötris2 liter mjölk5 dl vatten1 tsk salt2 msk smörÄggsmör6 äggsmörsaltgräslökBörja med att göra fyllningen, dvs. 4 dl rågmjöl
Vi njöt dom på traditionellt finskt vis med sk "äggsmör". 7,5 dl fint rågmjöl. 7,5 dl fint rågmjöl. I helgen har jag varit och hälsat på min syster Sisko i Krokom
Som väl var hade de finska släktingar som vi bodde hos betydligt större och modernare hus. Tillsätt salt, lingonsylt, socker, sirap & rågmjölet och blanda allt till en lös deg
Om man gillar bröd med väldigt tydlig surdegssmak, åt samma håll som Finskt surdegsbröd t. Det roliga och intressanta med receptet är att det enbart innehåller rågmjöl, och frön