Riv osten grovt. Häll nu på grädden och resten av osten. Lägg på ½ av rotsellerin + ½ av gula löken +1/4 av osten + pressa ½ av vitlöken över och lägg på ½ av kasslern. 200 g ost efter egen smak
Så det blev en form av gissa låt, fast det som spelades upp var i olika upptempo med finskt språk. Sedan blev det kräftor och massa goda tillbehör, så som ostpaj (klicka här för recept på världens bästa ostpaj) dipper, bröd, kantarellsoppa, pesto, ost och kex
En finsk variant. Att riva parmesan över soppan när den nyss skopats upp i skålen och ångar av värmen så att osten smälter, det är inte så dumt det heller
TrattkantarellsmörgåsEn skiva finskt rågbröd (eller ljust, men mörkt bröd gör det hela lite mera spännande)Trattkantareller (eller annan blandsvamp)Hackad lök (ungefär lika myckets om svamp)Riven ostSmör SaltPeppar eller annan lämplig svampkrydda Man tager en lagom dos goda vänner och familj och vandrar ut i skogen
Den bestod bara av blomkål i någon slags sky och ost som de hade gratinerat i ugnen. Några iaktagelser jag har gjort på de finska restaurangerna som inte förekommer i Sverige
Jag hade även kvar en bit finsk, laktosfri blåmögelost - Aura - efter julens utsvävningar, så den fick också smaksätta min soppa, liksom en "slatt" smetana
Eller vad sägs om finsk vodka med rysk kaviar, anklever med hallonclown face, my little ponny på V75 bong, ost serverad i låda med råttfälla och mycket mer