Koka upp buljongen och lägg i lök, vitkål, morötter och tomatkross. Sjud på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt tomatpuré och korv och låt allt bli genomvarmt
Koka upp buljongen och lägg i lök, vitkål, morötter och tomatkross. Sjud på svag värme ca 20 minuter. Tillsätt tomatpuré och korv och låt allt bli genomvarmt
3 l vatten4 köttbuljongtärningar8 st mellan stora potatisar1 liten kålrot4 morötter2 gula lökar1 falukorvsaltvitpepparhel kryddpeppar2 lagerbladparikapulver tärna potatisen i stora tärningarlikaså med kålroten fast lite mindre än potatisen, ha i ca 10 st kryddpepparkorn, lagerblad och ca 1 msk paprika pulver
Skala potatis och morötter, dela potatisen i 4 delar och morötterna i 3 cm tjocka skivor. Lägg ner i en stor kastrull och fyll upp med vatten så det täcker