10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Mellan burgaren fanns rostad paprika och finsk ost (om jag kommer rätt ihåg så en hård getost). BläckisGrisnacken med misosenap och ingefära plommon förblev min favorit
Lite nyfiken blir jag ju att själv kasta mig över denna finska nationalrätt (. 5 dl ljus sirap2 dl ströbröd1,5 kryddmått vitpeppar1,5 tsk torkad ingefäraRiven muskotSaltSmörKokspadGör så här1. Mosa kålroten och blanda i sirap, vitpeppar, ingefära, muskot och 1 dl ströbröd. 1,5 tsk torkad ingefära
Dessutom älskar jag en viss typ av finsk svampsallad med inlagda skönheter. 1½ dl råsocker 1 tsk salt 1 dl ättiksprit 1/4 dl sherry 1/4 dl rött vin ½ dl vatten 10 vitpepparkorn 3 kryddnejlikor 1 bit hel kanel 4 cm färsk ingefära skivad 1 lagerblad Koka upp lagen med alla kryddor och lägg i svampen. 4 cm färsk ingefära skivad
Blanda ströbröd, kålrot, sirap,ingefära och salt. 1 1/2 tsk ingefära. Skala och skär kålrötterna i stor bitar och koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka
1 1/2 kg kålrötter1/2l vatten1/2 tsk salt3dl grädde1/2 dl ströbröd2 ägg1/2 dl sirap1/2 tsk ingefära1/2 tsk pommeransskal1/2 tsk muskotnöt (kan uteslutas)virpepparskala rötterna och skär i mindre bitar koka dom i vattnet med lite salt tills dom är rejält mjuka
lite ingefära malen. Skala och dela kålroten. Koka den i lättsaltat vatten och mosa den därefter. Tillsätt lite kokvatten, grädde, sirap och kryddblandningen