Finsk filmjölk recept

Rieska Finskt kornbröd med filmjölk

Rieska Finskt kornbröd med filmjölk

Tillsätt filmjölk. 4 dl filmjölk. Sätt ugnen på 275°. Rör ihop de torra ingredienser. Det blir lös deg. Tag två bakplåtar med bakpapper på
Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

500 g filmjölk. Dag 1. Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar
Finskt maltbröd

Finskt maltbröd

Rör ut jästen i lite av filmjölken. Tillsätt resten av filmjölken samt salt och sirap. Filmjölk. rör ihop. Tillsätt frön, rågmalt och mjöl
Lingonlimpa med filmjölk

Lingonlimpa med filmjölk

(Dock var hennes gjord på finsk surmjölk, nästa gång ska jag pensla brödet med lite sirapsvatten med) 
Het korv med finsk blomkålssallad

Het korv med finsk blomkålssallad

1 dl filmjölk. Skär blomkålen i små bitar. Hacka saltgurkan. Blanda blomkål, saltgurka och gröna ärter i en skål
Finskt surdegsrågbröd

Finskt surdegsrågbröd

Bortgöring30 g jäst180 g vatten, 35 grader500 g filmjölk675 g fint rågmjöl30 g saltMängderna är ungefärligaDag 1FördegBlanda i en degbunke  vatten, surdeg och rågmjöl till en tjock smet. 500 g filmjölk

Finsk blomkålssallad

1 dl filmjölk. Skär blomkålen i små bitar. Hacka saltgurkan. Blanda blomkål, saltgurka och gröna ärter i en skål

Rieska Finskt kornbröd

Tillsätt filmjölk. 4 dl filmjölk. 4 dl filmjölk. 4 kakor. Det här behövs. 3 dl kornmjöl. 2½ dl vetemjöl. 1 tl salt

Het korv med finsk blomkålssallad

1 dl filmjölk. 1. Skär blomkålen i små bitar. Hacka saltgurkan. Blanda blomkål, saltgurka och gröna ärter i en skål

Finsk jullimpa

Blanda jästen i ljummet filmjölk. ½ liter filmjölk. Tillsätt alla kryddor och mjöl. Arbeta degen smidig. Tillsätt olja eller margarin

Omenapiirakka, finsk äpplekaka

4,5 dl filmjölk. Rör ihop alla ingredienserna. Häll ut i smord och bröad långpanna, satsen är stor. Fördela äpplebitar ovanpå, strö över kanel och pärlsocker

Grovt finskt bröd

Häll i olja, filmjölk och sirap blandas, smeten blir lös. 1 liter filmjölk. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke väl

Finska surskorpor

Smält Istret och blanda i filmjölken. 2 dl finsk surdeg. 2½ dl filmjölk. Sätt ugnen på 275 grader. Smula jästen i degbunken