grillad finsk korv, hemlagad coleslaw och föräldrarnas nypotatis (brukar tillåta mig några) och doppalakan, dvs en kopp med kokvatten från potatisen, en stor klick smör, salt och dill dit man sedan doppar potatisen
Köket skulle inte "konstla" med menyn, utan bjuda på genuint finskt, och det skulle bjudas under lunchen, vad kunde väl vara bättre än stekt strömming, nypotatis och gräddfilssås med örter, typisk österbottnisk husmanskost på sitt allra bästa tyckte jag
finsk salami. färsk dill. färsk dill. Lördag 29 augusti 2015. Ett fantastiskt gott sätt att välkomna hösten. Veneziansk afton (stugsista i Norrland) firas i våra hemtrakter ikväll, alltid sista lördagen i augusti, ett sätt att hylla sommaren som varit och ta emot den annalkande hösten
lökringar och lite finskurendill, denna rätt äts med den kokta potatisen och. självklarhet för varje finsk medborgare, man äter gott och njuter av den vackra
Slå i grädden, lägg i lax och dill och sjud tills laxen är klar. finskuren. 1 knippa dill. Lägg grönsakerna i en kastrull, smula ner buljongtärningarna och slå på vattnet
Tillsätt grädde, smör, vitpeppar och mycket dill. Dill. Skala och tärna potatis. Tärna lax samt lök. Lägg vatten, fiskbuljongtärningar, lagerblad och lök i kastrull och koka upp