1 förpackning Bladspenat1 förpackning ASC certifierad laxfilé2 dl crème fraiche1 st citron saft och zest1-2 st vitlöksklyftor finhackadechiliflakesolivolja salt och peppar
Förslag till den här rätten hittade jag i ICA Maxis receptfolder, men då var det med findus (. Lax tycker vi är väldigt gott, och det är ju snabbt och enkelt att tillaga också
Ingredienser Lag till laxen. 2 1/2 msk vitvinsvinäger 8 dl vatten 1/2 gul lök 1/2 morot 1,5 msk salt 1 st Lagerblad 1 Vitpeppar 1 Kryddpeppar 500 g Laxfilé Naturell Jordärtskockpuré
Servera med laxen, pastan och skyn från fisken. Droppa över 3 msk god olivolja, vänd runt fisken i marinaden en liten stund och tillaga i ugn på 200 °C i 8-12 min till laxen är klar
Grilla laxen eller stek i het panna. 150 g lätt kokta Findus sockerärter. Tina fisken. Blanda samman ingredienserna till bönblandningen och låt stå och dra ett par timmar
Kanske får man heller inte tag på ekologisk odlad lax, verkligen inte ofta den finns, så skall åtminstone alltså den frysta odlade laxen från Findus ha en lägre halt av etoxikin, enligt Testfakta, se deras tittbild-grafik för lax här