Filodegsrullar recept

Filodegsrullar med fetaost

Filodegsrullar med fetaost

Idag med filodegsrullar med fetaost. Mezebuffén fortsätter. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Vegetariska filodegsrullar

Vegetariska filodegsrullar

Räcker till ca 10 rullar/4 personer. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och fräs gul lök och vitlök. Tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa tills den är mjuk
Filodegsrullar med kräftfyllning

Filodegsrullar med kräftfyllning

Grädda filodegsrullarna i mitten av ugnen, ca 10 minuter, tills de får fin färg. Sila bort lagen från kräftstjärtarna och låt dem rinna av i en sil
Kryddiga filodegsrullar

Kryddiga filodegsrullar

Fräs färs, lök, vitlök, purjolök och champinjoner i smör i en stekpanna tills färsen är smulig och har fått färg
Filodegsrullar

Filodegsrullar

Har aldrig innan använt mig av filodeg, men efter att ha tittat i Stinas matlåda för några veckor sedan beslutade jag mig för att handla hem en rulle med filodeg
Filodegsrullar med tzatziki

Filodegsrullar med tzatziki

Filodegsrullar. Filodegsrullar. Skiva filodegsrullarna och servera med ris, tzatziki och sallad. Filodegsrullar med tzatziki
Marockanska filodegsrullar med kyckling och rostad mandel

Marockanska filodegsrullar med kyckling och rostad mandel

50 g smält smör att pensla filodegsrullarna med. Sommaren är väl ändå plockmatens tider. Till sommarens festligheter brukar vi duka upp en ordentlig buffé av olika maträtter från olika delar av världen
Filodegsrullar med äpple

Filodegsrullar med äpple

Hade några ark filodeg kvar sen gårdagens spenatpaj. Gjorde en frasig rulle med äppelfyllning som vi åt med vaniljglass
Fetaostfyllda filodegsrullar

Fetaostfyllda filodegsrullar

Nu när sommaren är här så är det trevligt med lite lättare plockmat och då tycker jag att de här fetaostfyllda filodegsrullarna är jättegoda
Filodegsrullar med tzatziki

Filodegsrullar med tzatziki

4 Filodegsrullar 270 g filodeg 150 g fetaost 1/2 kruka persilja ca 500 g kalvfärs 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 4 port ris eller annat gryn Tzatziki 1/2 gurka 1 tsk salt 2 dl matyoghurt 1 vitlöksklyfta peppar Sallad 1/2 knippe rädisor 1/2 gurka 1 grillbifftomat 1 rödlök 1 msk rödvinsvinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Fetaostfyllda filodegsrullar

Fetaostfyllda filodegsrullar

Sätt ugnen på 220 grader. Ta ett ark med filodeg och pensla smör över det, lägg sedan på ytterligare ett ark filodeg
Köttfärsfyllda filodegsrullar - burek

Köttfärsfyllda filodegsrullar - burek

1 förp filodeg, kyld på rulle (à ca 500 g). Fyllning1 gul lök, stor 500 g nötfärs 2 msk solrosolja 1 tsk svartpeppar, nymalen 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk malen kanel 1 msk sumak 1 tsk salt