Måste bara tipsa er om de här supegoda filodegsformarna med pizzafyllning som jag gjorde häromdagen, filodegen blir sådär härligt knaprig och pizzafyllningen är god och smakrik
Fyllda filodegsformar med quinoa, kikärter, spenat och kronärtsskocka12 st1 paket filodeg100 g kokt röd quinoa100 g kokta kikärterchiligrydda2 bananschalottenlökar150 g färsk bladspenat2-3 vitlöksklyftorolivoljaflingsaltsvartpepparev kronärtsskockshjärtan1 näve cashewnötterriven lagrad getost (svart homage)Tina filodegen enligt paketet och rulla sedan ut arken
Baklava, Fyllda filodegsformar, Grönkålsknyten och Spenat- och linsfyllda filodegsrullar. Kom över ett recept, utklippt från en tidning vars namn jag inte har den blekaste aning om, och hittar inte på något bra namn till den här rätten
Kokta grönsaker med groddar och quinoaRostad paprika och quinoaSallad på blomkål, aubergine, berglinser och röd quinoaFyllda filodegsformar med quinoa, kikärter och spenatSmaklig spis
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt. Skär ut bitarna av filodegen, ca 10x10 cm. Smält smöret och pensla filoarken, lägg 3-4 små blad av degen i varje hål
Häll blandningen i filodegsformarna. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla filodegsarken med smält smör. Dela arken i mindre bitar och klä insidan av muffinsformarna med dem