3 dl rågsikt. 3 dl rågsikt. Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning. En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa
Kryddig filmjölkslimpa. 6 dl rågsikt. Fruktig filmjölkslimpa 6 dl rågsikt. Låt inte den långa ingredienslistan avskräcka – det här är verkligen tidernas smidigaste bröd att baka
I grund och botten kan Du använda vad Du har hemma i "fröväg" (pumpafrön, linfrön, solrosfrön osv) och mjölväg (rågsikt, vetemjöl, kross, havregryn, dinkel osv)
Kryddig filmjölkslimpa. Fruktig filmjölkslimpa. 2 dl rågsikt. 2 dl rågsikt. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
Filmjölkslimpa. 2 dl havregryn 1 dl linfrö 2 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver ½ dl sirap ½ tsk salt krydda ev med 1-2 tsk malda brödkryddor, vörtmix eller lite stötta kumminfrön efter smak Blanda i 10-12 dl rågsikt och rör ihop till en kladdig deg