Filmjölkslimpa rågmjöl recept

Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa

2,5 dl grovt rågmjöl. 4,5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl vetekross 1 dl rågkross 1 dl havregryn 2,5 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 1,5 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin

Filmjölkslimpa

3 dl grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. Igår var jag riktigt sugen på att baka bröd. Jag älskar verkligen bröd i alla dess former
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Busenkelt, med Leilas recept på turbosnabba filmjölkslimpan. 4 1/2 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl vetekross 1 dl rågkross 1 dl havregryn 2 1/2 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin Sätt ugnen på 200 grader. 2 1/2 dl grovt rågmjöl
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Blanda grahams- och vetemjöl med rågkross, rågmjöl,. 1½ dl fint rågmjöl. 1½ dl fint rågmjöl. Filmjölkslimpa
Rågbröd filmjölkslimpa

Rågbröd filmjölkslimpa

Fyll formarna med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter. 5 dl grovt rågmjöl. 2 brödformar 9 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 2 dl vetekross 2 dl rågkross 2 dl havregryn 5 dl grovt rågmjöl 6 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk salt 3 tsk bakpulver 3 tsk bikarbonat Valfri kryddning 3 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin
Mörk Filmjölkslimpa med russin

Mörk Filmjölkslimpa med russin

2dl Grovt rågmjöl. 2dl Grovt rågmjöl. Brödlimpor baserade på mjöl, filmjölk och bikarbonat är perfekta när du vill ha ett riktigt gott bröd utan att behöva jäsa det och som dessutom står sig bra
Smaskig filmjölkslimpa

Smaskig filmjölkslimpa

4½ dl filmjölk1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser eller fikon1 dl mandlar eller nötter1 dl russin1 dl vetekross1 dl rågkross1 dl havregryn2½ dl grovt rågmjöl eller rågsikt3 dl vetemjöl1 dl krossade linfrön1 dl solrosfrön1½ tsk salt1½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat2 tsk brödkryddorSå här gör du. 2½ dl grovt rågmjöl eller
Monicas filmjölkslimpa

Monicas filmjölkslimpa

1 dl rågmjöl. Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan ned filmjölk och sirap. Grädda i två smorda, avlånga formar (ca 1,3 l)
Marinas filmjölkslimpa

Marinas filmjölkslimpa

2 dl grovt rågmjöl. Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt och russin i en bunke. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap
Cinnas filmjölkslimpa

Cinnas filmjölkslimpa

1 ½ dl grovt rågmjöl. Blanda alla torra ingredienser inklusive russinen i en bunke. Rör ner filen och sirapen och häll smeten i två avlånga smorda brödformar
Enkel och god filmjölkslimpa

Enkel och god filmjölkslimpa

Gärna dinkel, grovt rågmjöl eller grahamsmjöl. Blanda 7 dl vetemjöl. Det går också bra att byta ut någon deciliter mot havregryn
Enkel och god filmjölkslimpa

Enkel och god filmjölkslimpa

Gärna dinkel, grovt rågmjöl eller grahamsmjöl. 7 dl vetemjöl. 11 tsk salt. 12 tsk bikarbonat. 14 dl fil. 1Valfri mängd av smaksättare (ex
Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

Solbackens fruktiga filmjölkslimpa

5dl Grovt rågmjöl. 5dl Grovt rågmjöl. Det här receptet kan jag inte göra anspråk på att mixat fram själv, det har snarare gått från mun till mun för att det är så bra
Fantastiskt god filmjölkslimpa!

Fantastiskt god filmjölkslimpa!

2,5 dl grovt rågmjöl. 2,5 dl grovt rågmjöl. Jag har under en period försökt att skapa ett recept som skulle smaka precis som min sambos favoritbröd och här är resultatet
5-minuters bröd!!

5-minuters bröd!!

Men ett bröd som passar mig perfekt att baka det är Leilas filmjölkslimpa. 1 Filmjölkslimpa. 2 1/2 dl grovt rågmjöl. 2 1/2 dl grovt rågmjöl