Jag har dreglat över det här receptet ända sedan jag först såg det i Leilas A Piece of Cake (min bakbibel) så igår, när jag insåg att jag faktiskt hade alla ingredienser hemma för en gångs skull, gjorde jag slag i saken
Glutenfri filmjölkslimpa. eller mandelmjöl. ca 100 gram hasselnötsmjöl eller mandelmjöl. nötmjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, havremjöl, Fyll på med ca 4 dl av valfria nötter, frön, mandlar och torkad frukt
Min version av filmjölkslimpa. Grymt gott nybakt med en klick smör men även med kokt ägg/stark ost/hummus/mosad avokado & chiliflakes/jordnötssmör & banan/keso & kalkon etc… Min version av filmjölkslimpa
Till detta åt vi det kattknådade brödet och filmjölkslimpa. Mandelkakor gjorda på överbliven remonce (mandel och smör) fylld med chokladprickar från Odense bakchoklad
Och man kan variera innehållet i brödet ganska mycket, prova istället med lingon, torkade fikon eller aprikoser, mandel, grahamsmjöl istället för rågmjöl m
Som ni kanske har märkt gillar jag att baka filmjölkslimpor av olika slag. Det som är så bra med filmjölksbröd är att man kan slänga ner vad man har hemma för stunden eller är sugen på
2 msk hackad mandel. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 2 avlånga 1,5-litersformar och strö på vetekli. Blanda sedan alla ingredienser väl och sätt i formarna